Komentari (19)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kadar iz bih se u njemackoj moze samo za oruk poslove upotrebit ( kopat stemat cistit) Nisu oni jadni krivi nego ini koji ih skoluju Sa svojom zavrsenom strukom su 30 godina iza sadasnjeg standarda A o radnim navikama i odgovornost da nepricam
detaš štaaa? ;)
Radne dozvole. Znaci da poslodavci sa sjedistem firme u BiH mogu direktno slati svoje radnike za Njemacku. Oni koji nemaju detasmane, odnosno ne mogu da ih dobiju, otvore firmu u Sloveniji i preko njih idu.
@Bulls eh, fala ti ;)
Alahimanet Bosno, merhaba švabijo
porucujem svakome ko ide njemacku raditi da ne upadne u neke prevare ima toga puno ovdje. primer nije daleko u juznoj njemackoj su BIH radnici ostavljeni na bausteli bez isplate u kontenima. uglavnom nemojte ici vamo ako nemate familije ili nekoga poznatog i ako za strance (turke, arape ili rumune np) radite provijeite da li se radi o ozbiljnoj firmi u glavnom zenskima porucuje da se paze jel turci ovdje samo jedno traze :) ima dosta primjera nisam izmislio i ko zivi u njemackoj zna sta mislim.
Dijasporska posla, pobjegli iz Bosne i maltretirtaju pošteni narod koji danas dolazi da zaradi koji dinar.
rumuni bugari i poljaci ciji je broj ogroman ovdje su velika konkurencija. a ne samo oni cak oko pola miljona grka je grcku napustilo
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
strucnjaci ev prilike da legalno pobjegnete, il vam je samo izgovor.
čega legalno.. to daje htjelo radit to bi davno otišlo nego daje sve za džabe