Komentari (4)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
I ja radim u Austriji i na odjelu u kojem ja radim su tajno izracunavali vrijeme s ciljem da donesu istu odluku ali ....tad su izracunali da nepusaci rade manje za 10% od pusaca . Naime, pusaci su brze obavljali svoj posao s ciljem da izidju 5 minuta da zapale dok su ne pusaci bili sporiji i duze vremena provodili u razgovoru s kolegama . Tako se izbjeglo produzenje radnog vremena i pogresno optuzavanje pusaca . Za razliku od te fabrike mi smo na jednom Medicinskom centru i zasigurno niko ne ide pusiti ako to i vrijeme ne dozvoljava .
em duze rade, em krace zive...ccc...pa ti budi pusac u danasnji vakat...
Nema pusenja na poslu i gotovo. Sat vremena pauze za rucak, pa nek\' se napuse!
Postoji rješenje za postizanje ravnopravnosti pušača koji pauziraju i nepušača. Nepušači trebaju kupiti lažne cigerete i izlaziti što više na pauze i izigravati da puše. Ubrzo bi na taj način svi poslodavci ukinuli puš-pauze.