biznis
0

Proslavljena 10. godišnjica Siemens-a u BiH

Sarajevo-x.com
Sinoć je u Kongresnoj dvorani sarajevskog hotela Holiday Inn proslavljena 10. godišnjica SIEMENS BiH. Razloga za slavlje je bilo mnogo, a među onima koje ova uspješna bh. kompanija izdvaja je činjenica da su od 2 uposlena 1996. godine narasli u kompaniju koja ima 120 uposlenih.

Prije 10 godina nije bilo mnogo onih koji su znali šta je tačno SIEMENS, odakle dolazi i šta nam može ponuditi. Danas je to prepoznatljivo ime koje nalazimo svugdje, u našim domovima i u našoj okolini.

U prisustvu više od 200 poslovnih partnera i mnogobrojnih prijatelja SIEMENS je proslavio ovaj značajan jubilej.

U svom obraćanju svim zvanicama gosp. Ranko Atijas, direktor SIEMENS BiH je izjavio slijedeće: „Naš glavni moto u BiH je – stabilna i harmonizirana kompanija za stabilnu i harmoniziranu Bosnu i Hercegovinu. SIEMENS BiH i u budućnosti planira nastaviti sa razvojem, čime će istovremeno pridonijeti i razvoju bosanskohercegovačke ekonomije. Mi ne bi bilo ono što jesmo da nije bilo velikog truda, zalaganja i stručnosti naših zaposlenih koji su u svakom slučaju najvažnija komponenta cijelog sistema. Bez njih sigurno ne bi ostvarili planove koje smo zacrtali i rezultate koje smo postigli u proteklom periodu.“

Dokaz da se uposleni u SIEMENS BiH stvarno smatraju najvažnijom komponentom je i činjenica da su tokom sinoćnjeg prijema trinaest članova kolektiva dobili zahvalnice za trud, predanost i lojalnost u proteklih 10 godina. Nagrađeni su: Kenan Šahinagić, Irma Osim, Ana Korljan, Lejla Kadić, Zahida Slinić, Imran Karkin, Kamenko Kašiković, Nijaz Hajdarević, Zlatan Lukač, Elvedina Vugić, Asim Sarajlić i Amir Hamzić te Ranko Atijas.

Izvrsna atmosfera uz obilje dobrog raspoloženja je kreirana zahvaljujući muzičkom gostu Hari Mata Hariju, koji je ove godine jedan od najtraženijih muzičkih gostiju na zabavama vodećih kompanija u BiH. SIEMENS je svoje goste iznenadio i specijalnim nagradnim izvlačenjem u toku večeri gdje su oni najsretniji dobili vrijedne nagrade.