Komentari (23)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ja mislim da Zenica kvari taj prosjek. Ovih dana je najjeftinija
Spadnel cijena oko epicentra?
dodjite u Mostar... ovdje je kvadrat preko 2 000 KM... najskuplji grad u BiH... cigani...
koji su gradovi ovdje uzeti u obzir? cijena stana u centru tesnja je 1600 KM/m2, a razvijenost grada nije ni priblizno dobra kao u tuzli, zenici, sarajevu (tu prvenstveno mislim na mogucnosti djece koja osim jednog kluba borilackih sportova u samom gradu nemaju nista)
Recimo da se ovoliko prepordavci traže, OK. Jako me zanima koliko se proda u kvartalu, ako se upošte išta proda i još me više zanima po kojoj cijeni se proda ako se proda.
Mjenjam stan u epicentru za manji u centru !
@Tata: Ti očigledno nikad nisi bio podstanar. Čim mi se ukaže prilika kupujem stan pa makar i skapavao 20 godina ali će biti moj na kraju! A ti se smucaj po tuđim stanovima (kao što i ja radim trenutno) pa neka te je*e u mozak svaki seljak koji stigne i naziva sebe gazdom!
Ne bi ja zivio u novim stanovima, kao prvo neka se malo jaci zemljotres desi, popadase sve te nove zgrade, jer su pravljene da mogu izdrzati 5 stupnjea po Richteru, dok Jugoslavenske zgrade, pravljene 70-tih i 80-tih mogu izdrzati 7-8 po Richteru zemljotres. Nije ni cudo kad su prezivjele rat, ovu novu da rucnu bombu bacis, srusi se cijela zgrada.
Ja nudim 1000 km po kvadratu za stan u centru Sarajeva, problem je sto sve bolji stanovi u sarajevu pripadaju SDA snobovima, koji su ih kupila za 2-3000 km i normalno ne zuri im se sa prodajom, traze najmanje 1500 km po kvadratu.
PORUKA MLADIMA NE KUPUJTE STANOVE NA KREDIT.....ako to uradite tu ste se uvalili pravo realna cijena kvadrata stana je 900-1200 KM ovisno od lokacije.. sve ostalo su napuhale banke i država .... po meni je bolje biti podstanar nego da me neko guli narednih 20-30 god Pozdrav
JA sam SULEJMAN TIHIC, i rado bih kupio i taj stan na Ciglanama.Imam pare. Molim Slavicu da me kontaktira u SDA da utvrdimo pazar.
ENO ONA ZGRADURINA NA OTOCI ZVRJI PRAZNA. A KOMŠIĆ ODOBRIO HERCEGOVAČKOM TAJKUNU PALCU DA JE PRAVI. E NEK SU PROPALI.
Ja u životu svom nisam vidio manji članak, a da ovoliko laže. Natovarilo se ovih agencija i nekih ratnih profiterskih seljaka i misle da su satnovi u SA kao neki u New York-u pa nabijaju cijene nama i onako napaćenom stanovništvu tj. mlađoj populaciji koji ti stanovi trebaju. Svima onima koji nas uništavaju pa i ovakvom kupovinom stanova; Želim da im zaželim tešku bolest i da što brže izgube sve što imaju i da ih se ovo dno ljudskog roda što brže domognu. Sretno papci još malo vremena vam je ostalo :)
Ovaj prvi sto mi je odgovorio - cijena zemljista u ovom slucaju je bila vrlo slicna jer su u jednom gradu gradili u centru a u drugom na periferiji. Ovaj drugi sto mi je odgovorio - retosu, o kakvom slobodnom trzistu pricas, jel\' vidis ti gdje zivis? Okreni se malo oko sebe. Poenta: ima novih zgrada u Tuzli gdje je kvadrat bio 2200 a sad traze 1600 KM po kvd, i opet ne mogu prodati. Evo konkretno ona zgrada kod Elektrodistr. koju je Giprom napravio, meni su trazili 2200 za kvadrat i to unaprijed, a sad su po oglasima po 1600 ali niko ne kupuje. Kriza je, nema potraznje i cijena je pala, a kad je bila potraznja vjestacki su digli cijenu da uberu ekstraprofit. Cijena gradnje ima male veze s tim jer jeftino kupe zemljiste, koriste lose mat.erijale, rade kompenzacije, itd. Samo ponuda, potraznja i bezobrazluk diktiraju cijenu, nista vise. Reci da cijena izgradnje ucestvuje u prodajnoj cijeni sa 80% je cista laz. Mozda sa 50-60%
TIHIC ima pare od naroda da pokupuje jos stanova.NAROD ZNA !
Prodajem stan na ciglanama 127 kvadrata , 5 soba 2 terase jedna 17 kvadrata druga 24 kvadrata. Cijena 1600 eura 1 kvadrat Broj telefona samo za ozbiljne ponude 033 -263-245 Miroslav ili Slavica
jes tisucu i pol, al` u Varešu...