biznis
0

Promjena na čelu Hemofarma d.o.o. Banjaluka

Klix.ba
Skupština akcionara Hemofarma d.o.o. Banjaluka imenovala je danas Biljanu Marković za novog direktora, umjesto dosadašnjeg Aleksandra Veselinovića koji, nakon deset godina provedenih u Banjaluci, odlazi na poziciju senior direktora Upravljanja operacijama u Hemofarm Grupi.

"Hemofarm je posvećen unapređenju cjelokupnog zdravstvenog sistema i društva u cjelini. Obezbjeđivanje kvalitetnih i dostupnih lijekova, odnos prema zaposlenim i društvenoj zajednici, te praćenje standarda u farmaciji ostaće prioritet u našem radu", rekla je Markovićeva koja je posljednjih deset godina obavljala dužnost rukovodioca Službe finansija, računovodstva i kontrolinga u Hemofarmu d.o.o..

Biljana Marković je diplomirala na Ekonomskom fakultetu u Banja Luci, ovlašteni je sudski vještak ekonomske struke i licencirani ekonomski procenitelj za kapital privrednih društava.

Fabrika lijekova u Banjaluci puštena je u rad 2003. godine i po tehnološkim rješenjima, jedna od najsavremenijih fabrika na ovom dijelu Balkana. Od 2006. godine Hemofarm je član njemačke STADA Grupe, jedne od najvećih generičkih farmaceutskih kompanija u Njemačkoj.