Komentari (27)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
a kako ocekujete da tu kafu kupuju slovenci kad ste vi protiv kupovine slovenackih proizvoda, te hocete domace.kontradiktorni ste.volite da se vani kupuje vase a nebi kuci kupovali tudje.e ne ide to tako.
mangupe, da nam uvoz nije prekrio 1001 % izvoz ja ne bih mi sekunde imao repliku na tvoj kom. valjda shvatas sa gluposti pričaš. a sad kao drugo ta kafa je za ciljanu skupinu bosanaca u sloveniji. vjerujem sa ni jedan "pravi" Slovenac nju nece kupiti... zzzz
Crna (turska) kafa..jos samo mi to pijuckamo;)..!
...KUPUJ DOMAĆE...OČUVAJ RADNA MJESTA...BRINI SE O EKONOMIJI BIH....SVE MI JE JASNO ,A JE LI I KOME JASNO DA NEMA VIŠE DOMAĆEG I TO "NAŠEG",NEMA,NEMA...SVE PRIVATLUK I TO DOMAĆI...I KADA TAJ PRIVATLUK ODLUČI GAŠENJE ILI PRODAJA STRANCU JER SMO NAKUPOVALI DOMAĆEG I DOMAĆI SE POŠTENO UGOJIO PA KAŽE FAJRONT...GDE SU ONDA RADNA MJESTA ,EKONOMIJA BIH I DOMAĆI PROIZVOD...NEMA VIŠE DOMAĆE I NAŠE KAO NEKADA ...SAMO DA IMATE TO NA UMU KADA IPAK ODLUČITE KUPITI DOMAĆE I TO "NAŠE" KAKO TO ONI ZNAJU OPISATI A NAROD NASJESTI...GDJE ĆE SVE PARE OD ZARADE OTIĆI ZNA LI IKO...PA I TRŽNI CENTRI BINGO I KOMP. ŠTA MISLITE ČIJI SU...SVE PARE ODOŠE VANI SHVATITE TO...AKO HOĆETE DA SU IMALO U BIH PARE ONDA KUPITE U DRAGSTORU NAJBLIŽEM I TO JE JEDINA REALNA OPCIJA OČUVANJA RADNIH MJESTA JER AKO KUPUJETE OD KOMŠIJE ONDA RAČUNAJTE I NA PROŠIRENJE RADNIH MJESTA I KUPOVINA NA VERESIJU...E TO VAM JE DOMAĆE DRAGI SUGRAĐANI I SUGRAĐANKE
Ti kupuj onda strano. Najveći uspjeh za jednu domaću kompaniju je kada uspije u neki veliki tržni centar ( uvom slučaju dominirajući u Sloveniji) izvesti VLASTITI BRAND. Prodali ste vlastiti proizvod i znanje na strano tržište. Višak vrijednosti ostaje kompletan u BiH, a dodatnu zaradu ste ostvarili na stranom tržištu. Čija radna mjesta ste osigurali i čiji budžet ste napunili!?
zar nije trebao ići izvoz za Brazil jer kako ćemo je onda piti u Brazilu kada je tamo nema! Kapa dolje za Vispak! ;)
Svaka čast za Vispak! Ovakvih nam priča treba
NE GOVORIM DA TREBA KUPOVATI STRANO...TREBA KUPOVATI U DRAGSTORIMA I TO TU ROBU KOJA GLASI KAO DOMAĆA ,MADA SVI ZNAJU ŠTA JE DOMAĆE,ALI ETO...A NE KUPOVATI PO TRŽNOM CENTRU KOJI 100% NIJE DOMAĆI NEGO SU SVI STAVLJENI DA IZVLAČE NOVAC IZ ZEMLJE...TO GOVORIM I TO JE TAKO...NEKA SVI KUPUJU U DRAGSTORU OBLIŽNJEM A OVE FIRME KOJE SE GLASE KAO DOMAĆE VIDJEĆEMO KOLIKO SU DOMAĆE KADA PRODAJA OPADNE I KOLIKO SU DOMAĆINI "NAŠI" PA DA NE OTPUŠTAJU PREKO QURCA RADNIKE SAMO ZATO ŠTO JE U MINUSU...TOGA NIJE BILO U VRIJEME NAŠEG VREMENA KOJI NAM SE NIJE SVIĐAO I KOJI JE UNIŠTEN ...E SADA AJMO KUPITI NAŠE DOMAĆE...SISE BRE ,SISE ŠTA VAM JE...U DRAGSTOR ULAZIM I TAČNO ZNAM OD KOGA JE ROBA NABAVLJENA I JE LI ROK UREDU,PRODAVAČ TE USLUŽI I GARANTUJE ZA SVE JER TO MU JE HLJEB SVAKIDAŠNJI NE SMIJE GUBITI MUŠTERIJE A KO VAM GARANTUJE U TRŽNOM CENTRU,NIKO I NIŠTA SPUCA VAM REKLAMU ,NIŽU CIJENU ,ROK PREKUCA VI NASJEDATE I KUPITE...DRAGSTORI SU VAM EKONOMIJA BOSANSKA...
@virtualy1 ...I kakve to veze ima sa izvozom domaćih brandova u Sloveniju?
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Veliko tržište , nema šta, jedan kamion dosta za godinu dana
Evo kad je veliko, pokušaj ti izveti čačkalicu bilo gdje. Ti si koliko vidimo stručnjak za izvoz. Vispak izvozi na 4 kontinenta i u 23 zemlje, od SAD-a, preko EU, zemalja regije, pa do Bliskog Istoka. Ukupno prošle godine oko 14 miliona KM. Ti izvezi 1 KM i svi ćemo biti sretni i zadovoljni.
Ma ne bojim se ja za slovenca nece on kupovat strani proizvod nisu glupi ko mi
Charlama - nemoj se varat. Ja sam je kupio u Sloveniji. ZLATNU DŽEZVU. Veli mi trgovka: '' i tebi se svidža zlatna džezva''? reko da, da. Kaže ona ovako. Vjeruj, da otkako je držimo u trgovini, Slovenci dolaze i kažu gdje vam je Zlatna džezva. Kaže, narod popije kafu kod nekoga (možda i kod našeg naroda) i iznenadi se - dobra kafa. Ovaj mu rekne gdje je uzeo, i koja je kafa. I raja dolazi kupuje. Imaš isto neku kafu iz Gradačca prodaju. Moja hanuma, izmiješa zlatnu džezvu, otu iz Gradačca, te Santana Brasil. Pa kad skuha ibrik, pa to dunjaluk miriše.
...jok nece...nemoj pricati sto ne znas...ja sam u ljubljani...kupuje se ŠTO JE JEFTINIJE ...kako bi onda poslovali LIDL HOFER SPAR LECLERC kao sto posluju...u njihovim objektima se nalazi 95% stranih proizvoda samo čokolada imaju jedno 300 raznih vrsta iz 51 zemlje...sve po 30 centi... hajd u sarajevu kupi čokoladu sa cijelim lješnjakom za 49 centi...NEMA ŠANSE...NAJJEFTINIJA TI JE 2,5 MARKE i to samoo jednog proizvodjaca da biraš kontaš sad!
Ja ne znam šta vi pišete ovde, al ja u Sloveniji več 2 godine kupujem zlatnu džezvu, i to kako sam gledao cijene u Fis i Bingo, brate pa jeftinija je u Sloveniji nego u BiH.
Evo sada ćeš je moći kupovati i u Mercatoru. A to znači za bh. kompaiju samo više posla, prihoda i radnih mjesta. Izvoz je jedina šansa za sve Bosance i Hercegovce.
E vala neću je kupovati u Mercatoru. Nit sam prije kupovo u Mercatoru, nit ću sad. U mom Mercatoru, na odjelu tehnike, kućnih aparata i namještaja kad uđem slabo mi dođe. Dvije babe, ubiše se od dosade, jel bahneš na odjel eto jih poderaše se od posla, jedva ustanu, ono ko fol ''gdje si sad našo doći ne daš nam odmorit''. A od 92' pa do prije neke godine obje prodavale hljeb, salame i sir u samoposlugi. I to ti neka trgovina. Da ne govorim one na kasi što sjede. Meni čviljak na čelu brže raste nego što one rade. A vispak bi se mogao i grdno zafrkat s tim Mercatorom.....
PRIKAŽI ODGOVORE (3)