Komentari (22)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Koliko toliko pozitivna vijest. Idealno bi bilo da ZFBiH rade u punom kapacitetu i da same iznajmljuju lokomotive, ali posto nije tako, a te lokomotive svakako propadaju i skupljaju prasinu onda ovo i nije losa opcija. Neko rece vracaju se rashodovane... pa kakve bi ti da se vrate?? nove za stare jel?? zato se i placa najam koji usputno nije nimalo jeftin i koji je dovoljan (ako lopovi ne pokradu) da se vozovi remontuju i da se jos zaradi, u svakom slucaju bolje nego da hrdjaju na otvorenom kao do sad...
Sve go lopov u ŽFBIH. Ispitati kako direktori kupuju auta. Ko su im vozači. kako su primljeni na posao. Je li bio konkurs? Prijedlog: Ispitati ispravnost svih diploma u ŽFiH, bilo fakultetskih bilo srednje škole. nakod toga, otpustićete oko 60% zaposlenih i svima super.
jbte a u nas ranžirne dizel vučne mašine vuku vagone koji komotno mogu statirati u western ili ti kaubojskim filmovima a neko trpa u padže debele pare za te lokomotive :(
Cuj i Talgo, jbte pa nosi i pruge, zice sve nosi. Vratite nam kad ovdje bude bolje, ionako smo u qrcu.
Samo to i znamo... Sta bi mi od lokomotiva...
Reketasi iz SDP i kriminalci iz SBB i njihove poglavice, iznajmili bi mat.er za novac a kamo li Lokomotive....
Lokomotive su se i prije iznajmljivale, ali veći je problem što se one vraćaju rashodovane, svakoj treba dodatna opravka!
heh, a mi vozamo dizel lokomotive...
Železnice propadaju, bavite se malo ozbiljnijim poslovima a ne iznajmljivanjem, kako bih spasili što se spasiti još može.
nema više Talgo vozova ...jbo sve ovo
...tal-go...
Cudi me da nakon sto je SDA odradila "posao" na ZBiH,nama ne iznajmljuju iz nekih malo slabijih drzava,tipa Kongo,Mauritanija ili Kenija,dotle su unistili ZBiH
a kako bi bilo da prvo rješite probleme u ŽFBIH, pa se tek onda razmećete i dijelite lokomotive u najam
Oni bi mogli uz relativno, za njih , mala ulaganja pokrenuti citavu Bosnu, da naprave kompletnu cestovnu infrastrukturu, koju fabriku namijenjenu za izvoz u EU itd, samo im treba sto politicki sto administrativno omuguciti ulaganje, da to ide bez peglanja po opštinama i sl.
Haj ti sveca,mi iznajmljujemo Turcima (Y)
Hvala Turcima na angažmanu, ali kako rekoh, mogu oni još mnogo bolje..