Komentari (128)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovo je samo dokaz da i nase kompanije mogu odgovoriti ovakvim zadatcima,nista drugo nego velika cestitka svima koji su sudjelovali u relizaciji ovo lijepog i slozenog projekta.
tako je brate mozemo i mi raditi, ne moraju nam stranci sve poslove otimati ko da smo nesposobni.. evo dokaz da mozemo !
Napokon da nakon ova tri kilometra koliko je dug tunel, izgleda mi da sam van BiH, da sam u nekoj svjetskoj drzavi.
PRIKAŽI ODGOVORE (9)
Bogami je lijep, sem što je korisno. ove vrste investicija me raduju, komunikacija i putevi su preduslov za bilo kakav drugi razvoj
izgradit će se cesta od te srednje Bosne ka jugu..dosadašnja sramota na cestama je bila, a tranzit je ka moru.
najbolji primjer kako se na cestama zarađuje je Hrvatska, naplate golemo i prije i sad i imaju i zašto. zato, samo gradi!
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Znam da su ovi Lagumdžijini pionirčići tu po zadatku, ali mene bi bilo stid da pišem nešto u što ni sam ne vjerujem. Pa nisu Lagumdžija, Nikšić i Karić dali pare iz svojih džepova pa da im hvalospjeve pišete!? Ako baš hoćete dublje da zaronite onda predložite svu trojicu za Nobelovu nagradu, jerbo su dotični obavljali posao za koji su masno (pre)plaćeni. Autoput je dugotrajan projekt koji se uglavnom finansira iz kredita koje će građani Federacije BiH vraćati godinama, tako da se degutantni ti pokušaji da se neko uzdiže do nebesa samo zbog toga što radi svoj posao. To je isto kao kad bi svakog mjeseca direktori rudnika/hrađevinskih preduzeća presijecali vrpce i točili šampanjac jer su radnici sagradili novi sprat zgrade ili rudari iskopali 1.000 tona uglja. Ohladite malo!
Citajuci komentare, nailazim na one koji na svaki nacin zele ocrniti rad, ocrniti ono sto se radi, ono sto se stvara, prije svega ocrniti ljude i radnike koji grade zeleci na taj nacin staviti sve u isti kos, da su svi isti, da su svi lopovi, da su svi onakvi kakve ti pojedini kriticari na taj nacin brane. Ovdje ne procitah ni jednu kritiku, onu pravu kritiku, pojedinci optuzuju za nesto sto se dokazalo da nije tako zasto se optuzuju. Ova firma svojim radom, trudom nize uspjehe i to bi nam trebalo biti drago a ne suprotno od toga. Lijepo je vidjeti ovakvo nesto!
Karić !!!
Samo jos da DM SAT otvori tunel sa pjesmom: Nemoj me zaliti sestro. Puno sam zemalja prosao ali ova rasvjeta je nesto novo. Valjda da zaboravimo kaljuzu.
Skoro pa savršeno! Čestitke projektantima i izvođačima radova
idu hvalospjevi kmerske omladine, a u narednim danima trka za otvaranjem i slikanjem, festama, jer idu izbori. Samo nesto imam osjecaj da ce i ovdje kao i u Vlakovu bit problema sa ukljucivanjem na autoput...mislim NEZAVRSEN autoput
Nije nezavrsen nego nedostaje prilkliucak iz pravca hadzica a to mozemo da zahvalimo memicu. Mislim da je strasno i neoprostivo da se zbog politikanstva i stranackih interesa koci najvazniji infrastrukturalni projekat u istoriji.
Tunel Vijenac vijesti: 1. Otvaranje tunela - probijanje tunela Vijenac 2. Otvaranje tunela - tunel Vijenac ce se zvati 1. Mart 3. Otvaranje tunela - probijanje druge cijevi tunela 1. Mart 4. Otvaranje tunela - postavljanje asfalta u tunel 1. Mart 5. Otvaranje tunela - prošlo prvo vozilo kroz tunel 1. Mart 6. Otvaranje tunela - postavljanje signalizacije u tunel 1. Mart 7. Otvaranje tunela - prolazak vozila kroz drugu cijev tunela 1. Mart 8. Otvaranje tunela - ostali još sitni završni radovi na tunelu 1. Mart 9. Otvaranje tunela - pred izbore puštanje u promet tunela 1. Mart De brate dragi, obavijestite nas kad se kroz tunel pusti promet, svaki mjesec neko otvaranje tunela po fazi gradnje...znaš se šta je završeno i spremno za otvorenje!!!
SDP i Ensad Karić iz SDP-a pretplaćeno na ovo da uspjehe tuđih ruku kao svoje prikažu
20 godina smo malo ili nimalo culi ovu rijec "ZAVRSENO" kada je u pitanju rad i korak naprijed za BiH. Svaka cast!
U oktobru za SDP glasati jel de Hippopotamus?
ovo je najsavremeni tunel u regiji i svaka cast autocestama na ovako dobro uradjenom poslu, samo tako nastavite
Bravo Lajk Kur.vo iz SDP-a. Što ne dodaš u komentaru da u oktobru trebamo glasati za SDP, pa da nam ponovo ministri saobraćaja budu Damir Hadžić i Enver Bijedić a na čelu Autocesta FBiH Ensad Karić iz SDP-a :D
neka se samo gradi a karic je pokazao da se u ovoj zemlji moze graditi efikasno jer je za par godina kako je u autocestama uradjeno puno vise nego za sve godine gradnje koridora 5c
Za ove sto hvale Hrvate kako grade, izgrađuju i zarađuju na cestama i autoputu.. Vi ocito niste upućeni da su Hrvati jefva čekali da nekome daju u koncesiju autoput i brze ceste, jer bilježe ogromne gubitke a kredit koji su digli za izgradnju nema ko da vraća.. Da uprostim, autoputem prema splitu se niko ne vozi, a i da hoce nemaju para za putarine.. Lakse im kroz bosnu prema zagrebu nego autoputem. Jedan od gorućih problema u posljednje dvije-tri godine..
Autoput do splita nije u semi evropskoh koridora a to je kljucna razlika za razumjevanje zasto tvoj stav pogresan. I na kraju autoput se ne pravi da bi se naplacivala cestarina vec zbog posljedica na privredu.
Sve se moze kad se hoce
I kad se ne krade!
Ahaa, pa ako je tako mogli su ga za nas neupucene nazvati - "1 Mart, bilvaktile 25 Novembar"
Mogli su mu dati ime rahmetli Alija Izetbegovic, ili bar' po nekom sehidu, ovako je skroz bezze. Cuj " 1 mart", mogo je biti i "27 avgust"!
1 mart je dan nezavisnosti ove države. u čemu je tu problem??????
@dzejmsudin: pa nije ovaj tunel gradjen u rs-u nego u federaciji.... tamo ces naci imena svetaca, kraljeva, careva, djenerala, ***a, palaca... u federaciji mozes naci samo arapske stvari.. i to brojeve.... :-)
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Dobro izgleda, a dobro je vidjeti kako se sve moze zavrsiti kad za to postoji volja i kada neko zeli da ova zemlja napreduje. Autoceste su pozitivna stvar koja nam se desava u moru losih.
Naravno da su pozitivni, pa u roku sve, i prije roka odrade, nisu oni krivi sto se 18 godina nije radilo, st se samo unistavalo