Privreda
1.8k

Wizz Air uvodi i liniju Tuzla - Geteborg za 58,60 KM

Klix.ba
Wizz Air, najveći niskotarifni avioprijevoznik u Centralnoj i Istočnoj Evropi, najavio je novu liniju iz Tuzle, ovog puta prema Geteborgu.

Ranije je ova kompanija najavila otvaranje linija Tuzla - Bazel i Tuzla - Malme, a ti letovi će početi u junu. Uvođenjem nove linije prema Geteborgu u Wizz Airu očekuju kako će prevesti više od 100.000 putnika godišnje na ovim relacijama.

Ističu kako će niskim cijenama pospješiti turizam, ali i stimulirati rast poslovanja s inozemnim tržištima. Linija Tuzla - Geteborg starta 17. juna, a letovi će se u početku odvijati dva puta sedmično, ponedjeljkom i petkom.

Karte za ovu liniju naći će se u prodaji već danas popodne po cijeni od 29,99 eura. Iz Wizzaira ističu kako su u našoj zemlji oduševljeni njihovim niskim cijenama, baš kao što je slučaj i sa milionima njihovih putnika diljem ostatka Evrope.

Nakon što su Wizz Air i Aerodrom Tuzla dogovorili avionsku liniju Tuzla - Malme po cijeni od 54 KM, također je ugovorena i linija ka švicarskom Bazelu po cijeni od 54,70 KM. Linija prema Geteborgu je treća kojom Wizz Air niskotarifnim linijama povezuje BiH sa Švedskom i Švicarskom.