Komentari (21)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Dok francuzi uvode obavezno koristenje slobodnog softvera u visokoskolskim ustanovama, a neke od drzavnh ustanova odavno koristi Linux, kod nas se hvale kako pare bacaju na nepiratski windows i office. Spanska Extramadura ce godisnje ustedjeti 30 mil eura prelaskom na Linux. O Minhenu vjerovatno svi znaju ....
Smiješno ... Umjesto da idemo na Freeware ... Linux .. Domaće programiranje ... Mi se samo ukopavamo sa Microsoft-om ... itd itd ... Bože sačuvaj ...
Slažem se sa svima, ako do sada nisu plaćali licence ne moraju ni sada kad se država raspada! Da ih neće Microsoft ganjati sad po sudu kad nije ovih 20 godina poslije rata! Nisu SDP i Lagumdžija džaba dobili izbore (sigurna sam da je Silajdžić zaista pobijedio) već da zarade na "struci" - informatičkoj, nisu se dovoljno nakrali preko fakulteta, opština i sl. pa treba sad malo i preko privatnih firmi! A ovaj Telibečirević, zar nije bio vlasnik propalog Teloptica koji je takođe živio na državnim tenderima?
Ovu pljacku drzave, najsiromasnije i najjadnije u cijeloj Evropi, a i sire, dok se ista sve vise raspada, provodi se za interes kompanije iza koje stoji zena jednog od najuticajnijih bh politicara. Pogledajte ovog malog koji potpisuje ugovor, pa pogodite o cijoj zeni se radi. Ovakav pakt sa djavlom ne mogu priustiti ni najbogatije evropske zemlje, ali zato to moze bosanska sirotinja kojoj su i kosti oglodjali.
Inace je li se Microsoft pobrinuo za BOSANSKU VERZIJU svih Microsoft proizvoda? Koliko zaposljavaju ljudi u Sarajevu? Koliko placaju porez BiH?
Nego JE LI DAMIR HADZIC, ISTAKNUTI NACIONALOID BOSANAC, U KAFANI NA BJELASNICI, U TOKU RADNOG VREMENA, IZMEDJU DVA PICA, CUO ZA JEBENI BESPLATNI, FREE, GRATIS LINUX??????
Ili su iz Microsofta sa njim i vozdom u Bosnjackom institutu reketarili i razmjenjivali torbe?
Pandurevic: Prijavila sam sve "Jedinici za visokotehnološki kriminal MUP-a RS"? Pa ovo je smijesno, da nije zalosno. Profesionalna osposobljenost "Jedinice za visokotehnološki kriminal MUP-a RS-a" je takva da ce ih haknuti malo potkovaniji amater, a kamoli pravi profovi.
Bas mi je interesantno citati ove komentare, hahahaha. Kladim se da 99% strucnjaka koji pljuju tj. komentarisu na svojim racunarima nelegalno koriste Microsoftov softver. Izvinjavam se onih 1% koji u poslovne svrhe koriste Linux i OpenOffice.
I ovome ce uskoro kraj doci. Turcin ce za nekoga njesto da potpisuje. Pljuc!
E to su ti talovi, to je taj lopovluk i neznanje.... radi ovakvih stvari mi idemo u provaliju sa debilima koji nas vode.... Mamu Vam glupu,lopovsku i nepismenu
Ovo je bruka, a ne nekakva vijest za promociju pojedinaca... Neka prvo iznesu podatak o tome kome su i koliko napunili dzepove na tenderu? Ako je bilo tendera; da li je? Linux je zakon; ali "porodica", citaj "stocari", u vlasti ne mogu opismeniti polupismenu telad koju su uposlili... Cast rijetki pojedincima; da li ih ima ?
Ovaj potez nije nista cime bi se vlada trebali hvaliti. Sramota.
svaka cast ministre treba raditi na modernizaciji i usavrsavanju, a ne ko do sada pojedini ministri nisu znali upaliti a kamoli raditi sta na kompjuteru