Komentari (246)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Dobra je,š'o jes jes !
@teletovic Neka budu zahvalni, a ne iznenađeni, prije svega odlukom građana da konzumiraju domaći proizvod, a zahvalnost građanima mogu pokazati periodičnim akcijama na ime popusta pri kupovini proizvoda firme Sarajevski Kiseljak d.d.. P.S. "Sensation" uvijek dobro dođe kao osvježenje u ovim vrućim danima..
Kiseljak je u valsništvu Jamnice, a i Jamnica i Jana koje se prodaju u BIH se pune u Koseljaku. Tako da je sve to isto
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
*ebes kafic koji Senzacije nema.
@zakir_naik Samo da naši pametnjakovići nisu privatizovali Sarajevski Kiseljak d.d. putem Jamnica d.d. 2001. godine, užitak ispijanja Sensation-a bio bi još veći. Na ovaj način, većinski vlasnik povlači profit izvan Bosne i Hercegovine, a isti se mogao pustiti u opticaj u naš ekonomski sistem, putem nekih novih investicija, koje bi nesumnjivo ostvarile nova radna mjesta.
@frenkoza Nesumnjivo je, da je privatizacija donijela svjež kapital i nova ulaganja, koja su Sarajevski Kiseljak afirmisala, da budu ono što danas jesu. Nego, moje izlaganje ima skrivenu poruku, a ona glasi, zašto nije postojala volja da se izvrši isto bez privatizacije i to domaćim kapitalom!? Sada želim da ti repliciram u vezi termina "balija". “..u vlasnistvu bosnjaka (bolje receno balija)..”, oprezno s terminom balija. Ukoliko ne znaš, termin "balija" je pogrdan naziv za bosanske muslimane, proistekao iz četničke ideologije i mržnje prema svemu što nije pravoslavno, a u prevodu s Turskog jezika ima značenje prljav, lijen, prostak. Također, postoji jako pogodno tlo na Kuriru i Nezavisnim novinama za sijanje nacionalizma, koji se u većini slučajeva primi, pa čak i proklija, međutim na Klix-u nema mjesta za takve suhoparne ispade ili bar ne bi ih trebalo biti..
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Piće mi je exstra na desetu, popio hektolitar..malo srčao po netu pa evo našao i recenziju http://pravidojam.info/zdravlje-i-fitness/hrana-i-pice/sensation-limeta-kiwano ako budu jamnicinu plasirali mislim da je neću piti pa makar tugovao :)
Čim su vidili da narod kupuje, odma su povisili cijenu. Ali oni izgleda ne kontaju koliko god se to ljudima sviđalo, kad pretjeraju sa povećavanjem cijena, to više niko neće kupovat.
hemija,prašci,nema kakvog đubra ne stavljaju dok naprave to piće
i zahvaljujuci popularnosti, sensation je preko noci narastao sa 0,90km na 1,20km, a u mercatoru cak i na 1,40km... konkurentost i cuvanje domace proizvodnje na nivou...
Kompot zakon!
Mislim da vecina raje ovo pije zbog cijene , bas me zanima kako bi isla prodaja da je cijena coca cole , fante ili nekog drugog pica 1,5 KM u kaficima
Zasto ga zovu SARAJEVSKI KISELJAK kad se proizvodi i puni u kiseljaku ,
Kao prvo Kiseljak nije predgrađe sarajeva, nije čak ni isti kanton. Kao drugo, sve ostalo si tačno i fino pojasnio
@Damire ti si konj
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Oprostite ali nisam znao za AGROKOR; "Upravo je ovaj koncern vlasnik i Sarajevskog kiseljaka..." Ovo nisam znao stvarno da su dozvolili da stranac bude vecinski vlasnik prirodnog bogastva (80,98%) koje se savrseno explatise 119 godina i izvozi u 8 zemalja!!! Od tih 8 zemalja moram spomenuti da su tri zemlje: Sjedinjene americke drzave,Kanada,Australija ! ! ! Sad ce neki reci pa puni i proizvodi se u BiH... Ali druze sa procentom (80,98%) vlasnistva Agrokora nad Sarajevskim kiseljakom svjesni smo gdje se i prazni novac Od Bogom data prirodna bogastva ! ! ! P.S. Izvinjavam se na dugom komentaru ;)
ko sextaza je beton..
Pa nije valjda da su ovi skutori gazde Kiseljaka. Odustajem i od Kiseljaka i Sensation
identicno je jer ošet nasi ljudi rade jer se toci kod nas daje pdv nasoj zemlji a profit ide agrokoru, a da je nas neki vlasnik njemu bi isle pare, a da nisu oni vlasnici ne bi ni imao senzaciju jer je to valjda prva jamnica napravila :)
da se razumijemo-nema gorih voda do Jamnice i Jane... FUJ!!!!!! to je tako marketinski napuhano (preko Janice Kostelic i onih njenih reklama) da nije normalno.......etiketa dobro napravljena-ono u flasi je fuj i bolje je pustiti cesmu i napiti se vode , nego piti Janu i Jamnicu......za moj pojam -nema vode do vode u Bosni i Hercegovini.... Cak je i Bil Clinton za svog mandata pio vodu iz Tesnja..... nema do Bosanske vode..... haman su i rat zbog vode ovdje pokrenuli..... ovo sto su kupili Kiseljak-haram Bosancima i Hercegovcima sto prodaju svoje ..... ja nisam bas za ove hemije-ali mozda u malim kolicinama ko colu-mogu popit....
I odmah prica o ukidanju... ne moze bit' da nesto valja kod nas...
Vojvoda glavonja nema senzacije, zna da bi raja samo to pila.....futavac...
Senzejsn vrati se O:)
Dobar je Sensation, rado ga pijem, međutim Tuzlanska pivara je nedavno izbacila jedan novi proizvod poput ovog, a riječ je o napitku Refresh... Pio sam ga prekjučer, lijepo okrepljuje... Čini mi se da je malo manje gaziran, nego Sensation... Nema limete u njemu, samo kiwano...