Komentari (22)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nek ugase skroz, pa mami prodaji pelet za 8 stoja tona, a 53% države šuma
Od te šume 93% šikara, posjeklo se sve deblje od metar
Ključna riječ, Legalna
Me znam cemu ova vijest ? Jel ima neki cilj ili onako vijest ?
Zna li neko mozda nekog peletara ili švercera koji je jesenas najavljivao zatvaranje firme ako pelet ne bude 1000 i više KM. Ili se vise krade šuma ili su u talu sa šumarima pa im se sad isplati i po 450, a možda je i inspekcija prešla na pelet pa se igra žmire.
smanjena jer polako nestaje sume, sijece se a ne sadi nova.
Ima li podataka jel krađa pojačana?
Vjerovatno legalna proizvodnja..
Posljedica ograničenja cjene. Zbog toga će cjena još više skočiti sljedečih godina. A ovi što samo suju i prokleču proizvođače ne razumiju da nemaju ništa od propada te industrije. Što manja ponuda to veće cjene ....
pa nije na trzistu manjak robe nego manjak interesa po ovim cijenama. Sto manja potraznja bit ce manje cijene
Sigurno je bio uzrok visokih cjena manjak robe, zato smo imali zabranu izvoza i ograničene cjene. Nije bilo dovoljno gasa, a potražnja je kod ovih skočila. Ljudima smo zabranili da zarade i da investiraju dio te zarade u svoju proizvodnju. Potražnja se neće smanjiti, u to sam siguran. Potražnja energije se nikad nije smanjila, a kod nas je drvo većinom energija.
Opet su u plus jer su podigli sve 100 posto
Eto gdje nam je ekonomija kada nam prodaja drveta pada sirovina koja se traži non stop i ne pita se koliko imaš sve se kupuje.