Komentari (54)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Bravo Turci, bravo BIH.
Sta ti je manijak, ovo je tema za normalne ljude. Pretesko je ovo za tebe
posla ima, narod nece da radi . odgovorno tvrdim .
Turci najvise pomazu radi Alije Izetbegovica. Kako god hvala im na tome.
svaka cast, to treba nasoj zemlji.
Sve je ovo super i za veliku pohvalu, jer se ipak može fino zaraditi na ovome. Jedini je problem što malina izvlači sve minerale iz zemljišta, te nakon 10 godina iscrpe zemljište. Zato se ne bi trebale saditi na ravnim zemljištima, gdje se tradicionalno sijala pšenica i druge žitarice, ili osnovne prehrambene sorte poput krompira i kupusa ili graha. Znam da je para "laka" s malinama u odnosu na prethodno spomenute kulture, ali nije sve u parama. Treba nešto da ostane iza nas.
KAMATA je haram !!!
HA,HA.Čuj turski kredit.To je isto da ja uzmem kredit u HYPU i kažem da je Austrijski kredit a Hrvati počnu zahvaljivat braći Austrijancima i govorit kako pomažu.To je kredit i treba ga vratit s kamatama,naravno!Neki Bošnjaci bi da se Turčin pokaki u Bosni rekli da braća doniraju đubrivo ha,ha.
Ponekad se upitam ima li na ovom klixu diskutanata koji su zavrsili vise od osnovne skole. Da ti to objasnim na nacin koji ces cak i ti shvatiti. Navescemo taj tvoj HYPO AA za primjer, recimo da uzmes od njih 10.000 maraka kredita, rok odplate 10 godina. Na tih 10.000 zajedno sa kamatom vracas 14.500. Kod BBI u ovom slucaju bi na isti iznos vratio beznacajnu visinu kamate, zato sto je ovo SPECIJALNA vrsta kredita, i namjenjena je povratnicima i ekonomskom razvoju. Turci su moja tuko zemlja koja je posudila novac MMF-u, koja nema niti jedan DOLAR vanjskog duga, zato njima nije potrebna nasa jadna Bosna da bi zaradjivali. Ovakvi potezi su za svaku pohvalu, i ovo moze osporavati samo budala, ili neprijatelj BiH
Vidi se da si neupućen. Turska linija je pomoć vlade turske isključivo za povratnike bošnjake u RS. I sprovodi se putem BBI Banke i Turkish Ziraat banke. I ja koliko sam upoznat, trenutno je kamata 0 %. Osim troškova obrade kredita, koji su takođe minimalni, zavisno od kategorije klijenta mislim. Znam provjereno jer sam se lično raspitivao, samo što su sredstva namjenska. Ne dobijaš keš, nego ti banka finansira kupovinu, ili projekat. Pa je s te strane malo drugačije od standardnih kredita. A ako ne vjeruješ meni, provjeri kod neke od ove dvije banke, mislim da je isto u obje. U principu, ovo valjda funkcioniše i od ranije, samo što slabo ko zna za ovo.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Turci pomazu maline, koze...opet zele da naprave tezake i hamale od nas, a da oni budu pase. Opasnu igru igraju, samo inteligent bukve nikako to da skonta.
Ja stvarno nemogu da skontam sta ljudi imaju protiv kredita. Umes kredit, vracas ga i ako si dobar sa zaradom da mozes odhraniti porodicu,dobro je. Puno bolje nego sjedit i cekat da ti ko dadne milostinju. Ja zivim u Norveskoj i ovdje bukvalno svi poslove otvaraju na kredite. Cak i velike firme koje imaju velika primanja potezu za kreditima. Nevalja raditi ko nasa drzava. Uzmes kredit da podjelis plate ljudima koji sjede po raznim kancelatijama a pola ih nista neradi. Tad kredit nevalja
kredit pogotovo u poljoprivredne svrhe je rizicno uzimati, a pogotovo ako si pocetnik ako nemas neki drugi izivor kapitala, privreda je nestabilna, jer ne znas sta ce ti podbaciti, kakvo ce vrijeme/nevrijeme biti...! a pogotovo i inace u nasoj drzavi je nesigurno uzimati kredit ako ne radis u drzavnoj instituciji, jer svaki dan ti posao visi u zraku!
Ne daj Boze poplave kakve i leden si ,lihvare zaboli neka stvar.A na stranu sto menjaju ratu kako hoce i kad hoce
PRIKAŽI ODGOVORE (7)
maline su skupe u svijetu a bih ima veoma pogodnu klimu za uzgoj.
Koliko se uzme u banci a koliko vraća pitanje je sada?
To niko ne zna
Pit'o sam ja buraz. 0% je kamata. Ali samo ako si bošnjak, i ako si povratnik u RS. Na 20.000 imaš nekih 300-400 maraka samo za obradu kredita haman, i za mjenice vjerovatno. Ostatak vraćaš samo 20 hiljada, koliko si i uzeo. Ima u ovom istine, samo šteta da je samo za RS. Ima kod nas bijede i u federaciji.
Osmanlijska imperija rides again...
Kako bi razumila (silent lady) da pisem engleski ako vec ne kontas bosanski jezik?
Bitno je da ti kontaš...i btw na bosanskom se kaže razumjela
PRIKAŽI ODGOVORE (1)