Komentari (30)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Čekamo vaše analitičare Faruka Hadzica i Admira Cavalica da nam kažu kako ćemo preživjeti. O, čekajte, Hadzic se uvalio u BH Telecom, a Cavalic u Parlament FBIH. Šteta, sad ne znamo kako ćemo dalje. Hadzic je dosta toga predvidio, npr da će ulje biti 6 KM
Znamo kako cemo dalje, uvalimo se na budzetske jasle i gotovo ;)
Prije nekih 10-15 godina a vjerovatno ni prije rata niko nikada nije kupovao narandzu na komad ali danas to je normalno. Znam, odem prijatelju u bolnicu i ponesem kilogram narandzi. Mi ne primjetimo koliko kao drustvo padamo u siromastvo, mozda ne ti, mozda ne ja ali 80 od 100 kupuje narandzu na komad.
Druže prije rata pola ljudi je uzimalo na veresiju i bilo upisano u teku, nisu znali kivi šta je. 10g poslije rata 50% njih nije djetetu moglo da kupi Nike ili Adidas patike. Danas se djeci kupuju telefoni od 500+ KM,osnovci masovno zuje na Xiaomi i MS Energy električnim romobilima od 500-1000KM a srednjoškolci vozaju Joyrace scootere od 2500-3000 KM 😃
U bingu kg 6 KM
sad ce u Sarajevu po kaficima skociti cijena cijedjenje narandze na 12 KM XD
Šta će nama procenti ono koliko je hljeb a trgovac kaže 20% skuplji nego juče. Daj jasno kolko je šta i dal treba slagat kukuruzu na tavan.
ovo na policama prodavnica je sve samo nije sok od narandze
Nisam znao da stavljaju naranče u sokove od naranči :))))?
zabrinut sam zbog ovih fluktuacija cijena soka od naranĐe na svjeckoj berzi
oguli jabuku, smiri se
da je berza ubleha i da se cijene stimaju kako odgovara odredjenim strukturama
CAPPY breskva a narance nigdje u boci ima 5 mjeseci.
Ja sam kakao jutros.
Popio...
A da apsurd bude veci, sok od narandze uopce u sebi nema naradze, kao niti bilo koji drugi „vocni“ sok.
Nije istina, postoje jasna pravila kako se proizvodi i rangira sok od voća i koji procenti su dozvoljeni. To se ne smije prekršiti jer bi neka inspekcija, ne mora to biti Bosna ali recimo Njemačka ugasila tu firmu kada bi prekršili.
E glupog li teksta bez ikakvog zakljucka!!
Mic po mic, rat po rat i doci cemo do soka od trave ako bude jestiva. Nece ovo na dobro. Kad je Vukobar gorio, govorili su mi smo "zajednica bratska" i slicne gluposti ali rat ima djavolju logiku i uvali ti se i onda je - game over.
ako iđe ima šuplje priče ima je na berzi