Komentari (11)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Trazite posao, vise informacija mozete pronaci na: http://ow.ly/zx5eM
Pošto je KLIX onemogućio komentare na Kozarićevu izjavu, ovdje moram reći: "Kaže Kemo, da je naš najveći problem nezaposlenos!" Ma daj Kemo! Naš najveći problem si ti i oni koji su tebe doveli
Doci ce i amerkancima iz prkna u glavu jedan dan. Jevreji su odnijeli lovu, tehnologiju iz Amerike u Kinu i ostale zemljice u Aziji. Citam u eminentnom franc. mediju, da je jabuka, (iphone), narucila preko 100.000.000-na i-phone 6 iz Kine. A americka radna snaga ? Imali su i nemaju viseeeeee. Da ne nabrajam dalje.
hahah ne boj se za njih sve oni drze u rukama mozda bez kine nema amerike, ali ni bez amerike na bi bilo kine
I sad ovo treba biti kao negativna vijest, pa na njihovu ekonomiju rast od 1,7% je vise nego dobar!
hahaha osnovi ekonomije, srednja skola... "Okunov zakon – prema kome postoji stabilan koeficijent elasticnosti izmedju stope nezaposlenosti I promene stope rasta drustvenog proizvoda, koji je priblizan broju 3. Prema ovom zakonu, svaki procenat nezaposlenosti iznad prirodne stope nezaposlenosti u korelaciji je sa troprocentnim padom realnog bruto nacionalnog proizvoda I on upozorava da je neophodno da stopa rasta BNP bude uvek iznad 3% da bi nezaposlenost pocela da se smanjuje." Drugim recima rast BDP-a manji od 3% znaci konstantno povecavanje nezaposlenosti.
To apsolutno nije tacno, odnosno jest tacno u teoriji, primjer - Njemacka, svake godine od 2010. biljeze smanjenje nezaposlenosti odnosno rast zaposlenosti do granice od 97% kada se moze reci da je zaposlenost 100% zbog trenutacnih promjena na trzistu a da pri tome ni jednu od tih godina nisu imali veci rast od ta 3% tako da...
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
MAŠALA, DAO BOG DA BUDE JOŠ MANJA.
Vidi ovih ameropantljičara sto mi lupaju ćize.