Privreda
44

Raznovrsni proizvodi BH Pošte u online prodaji putem e-Shopa

BH Pošta zvanično kreće u promociju internet prodaje putem e-Shopa.

Proširen i funkcionalan e-Shop BH Pošte moći će zadovoljiti sve šopingholičarske apetite. Osim poštanskih maraka u asortimanu se mogu naći različiti proizvodi za svakoga i za svaku priliku.

Po ugledu na mnoge svjetske poštanske uprave, e-Shop BH Pošte ponudio je široku lepezu proizvoda koji su interesantni za kupce, pogotovo one koji žele nekoga obradovati prigodnim poklonom.

Projektom e-Shopa osmišljen je jedinstven model komisione prodaje putem interneta za druge prodavce koji sklope ugovor sa BH Poštom, sa mogućnostima personalizacije kupljenih proizvoda, odabira datuma i vremena dostave i pouzdanom dostavom.

Ono što proizvode e-Shopa BH Pošte razlikuje od ostalih je tzv. personalizirani poklon. Dakle, svaki kupac će na proizvod moći napisati poruku koju želi, i to sve ukucati u aplikaciju koja se nudi na stranici, uz obavezu da mora 48 sati prije najaviti narudžbu ukoliko želi da ona bude personalizirana. Proizvodi su podijeljeni po kategorijama - od knjiga, cvijeća, slatkiša, do telegrama, razglednica itd., ali i po trgovinama s kojima je BH Pošta sklopila ugovor.

Pored ovih proizvoda koji će se nuditi, na e-Shopu će BH Pošta postaviti i svoje proizvode i usluge kao što su luksuzni telegrami, čestitke i razglednice takođe sa mogućnošću personalizacije poruke i slike na naslovnici i određivanja tačnog datuma i vremena dostave primaocu.

Svi zainteresovani mogu se prijaviti online putem direktnog linka na e-Shopu. Svaki trgovac će dobiti svoju šifru pomoću koje će sam moći unositi proizvode i mijenjati izgled ponude. Čim se primi narudžba, trgovac će biti obaviješten o tome i moći će pripremiti proizvode za slanje. Potom će narudžbu donijeti u Glavnu direkciju u kojoj će proizvodi biti pripremljeni za dostavu. Proizvodi će biti dostavljeni u posebnim e-Paketima koji su dizajnirani samo za dostavu naručenih proizvoda sa online Shopa. Kupac sve što želi mora platiti karticom po standardima svih online kupovina.