Komentari (61)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
brate dobra su ti vina ,za 10!!! samo nastavi
Ej, Radovane, nemoj o tome! U nas je bitno akcize, porezi, da državi dajemo, a ne ona nama! A koliko znam u FBiH Čovic ne da, da se na vina plaćaju akcize, a na ostale alkohole da! Hercegovacki lobi!
a, odakle ti mislis da bi dosli ti extra poticaji koje radovan trazi?
Serem se u firme koje prosperiraju kad vlada izvadi iz dzepa gradjana i da nekom samoproglasenom "preduzetniku". Vukoje i sl. ako ne znaju napraviti biznis i prodati proizvod nek stave kljuc u bravu i potraze posao u drzavnoj firmi... manje bi nas kostali. Vise podsticaja = vise nameta = manja konkurencija za politicarse guzne cepove. Mujo, Preduzetnik koji mrzi podsticaje!
BTW. Vina su im odlicna. Ali ako ga doticni ne zna prodati, nek nadje nekoga ko zna pa neka gradi biznis, a ne da on bude gazda na racun drzavne kase.
pa od akciza nek te podstice.
ovo je prava tema - zasto vlast sve radi da nam bude gore. Grebalo vas više prebrojavanje krvnih zrnaca ...
Svako ko se imalo razumije u ekonomiju, zna da rast BDP najviše dolazi porastom domaće potrošnje. A porast domaće potrošnje se ne može desiti ako se stalno lupaju akcize i dižu porezi. S druge strane EU brani veći dio poticaja poljoprivredi na primjer, dok oni to mogu raditi. Sve u svemu, porast potrošnje treba čekati, a kredit dobiješ odmah.
Naprijed majstore. Svaka ti čast! Valja se izboriti u proizvodnji sa mračnjaštvom srba i prodaji sa zatucanošću bošnjaka. To što si napravio je triput teže nego isti posao u Sloveniji. Bog te pomogao u poslu, a i nama bošnjacima da poveća kupovnu moć!
Nelamprdaj tu, flasa vina 50KM. Koda ga tabanima sam cijedis, koji fening vise akcize i pravi dramu. I jeftiniji proizvodaci se neuzbuduju kao ti.
Brate al si glup....
E moj radovane vukoje ti ili nevuko isto mu dodje
Ako ste pratili američke izbore, teme o kojoj su raspravljali kandidati su po važnosti 1. Populaciona politika 2. Zapošljavanje 3. SPoljni dug 4. spoljna politika O temama 1-3 kandidati u BiH nisu raspravljali, samo je Bakir obećao 100 000 zaposlenih za 4 godine. BAkir je problem zapošljavanja riješio iseljavanjem, spoljni dug je povećao novim kreditom MMFa , a svi se u zemlji od čistaćice do akademika bave samo spoljnom politikom, a od unutrašnje vjerom i nacijom.
nek umre onaj ko razye__ba Hepok .. nidje take Loze nisam našo više
@zbrojovka Od tih komercijalnih brlja dobra je bila i ona crnogorska "100 godina" al nista bez home made maksuzije. Zivio ;)
Hajd zivjeli 🍷🍷
Bolesne Bošnje osvjetlile Sarajevo kao da su Hrišćani, niste vi normalni
Ma daj muslimancine koji slavi Božić, sta je sa vama
Bošnjama nikad nije bio problem dokazati svoju kosmopolitnost, otvorenost i toleranciju. Uprkos svim krvavim historijskim opomenama.
bravo