Otvoren konkurs
12

Projektom "Odvažne i hrabre, to ste vi!" Bingo nastavlja podršku ženskom poduzetništvu

M. G.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Devetu godinu zaredom projekt "Odvažne i hrabre, to ste vi!" usmjeren je na osnaživanje žena putem različitih inicijativa, a unazad četiri godine, posebna pažnja posvećena je poduzetnicama.

Prepoznavši mnogobrojne izazove s kojima se suočavaju žene u Bosni i Hercegovini prilikom pokretanja i razvoja vlastitih poslovnih poduhvata, kompanija Bingo je odlučila ponovno udružiti snage sa partnerima i prijateljima, te Investicijskom fondacijom Impakt, kako bi aktivno doprinijela jačanju ekonomske pozicije žena u zajednici.

Ovom inicijativom, Bingo želi pružiti podršku ženama poduzetnicama, osiguravajući im potrebne resurse, znanje i financijsku podršku za ostvarenje njihovih poslovnih ideja i doprinos ekonomskom razvoju zajednica.

Projekat je koncipiran kao program koji obuhvaća dodjelu grantova, poduzetničku obuku, mentorsku podršku te promociju i podizanje svijesti o važnosti ženskog poduzetništva.

Ovogodišnji poziv za prijave bit će otvoren od 20. februara do 5. marta, a dodijelit će se grantovi u ukupnom iznosu od 30.000 KM i to od 8.000 KM i 5.000 KM, dva granta u iznosu od 4.000 KM i tri u vrijednosti od 3.000 KM.

Predselekcija pristiglih prijava će se održati od 6. do 8. marta, a rezultati će biti objavljeni 8. marta u 13 sati. Online glasanje za odabir dobitnica bit će otvoreno od 8. do 25. marta.

"Sveobuhvatna podrška kroz edukaciju, mentorsku i finansijsku podršku u pokretanju i razvoju poslovnih poduhvata podržanih prošle godine rezultirala je sa 100% održivošću biznisa doprinoseći ekonomskom osnaživanju poduzetnica, ali u konačnici i lokalnom ekonomskom razvoju kroz nova zapošljavanja i stvaranje nove vrijednosti, što nas motiviše na još snažniju sinergiju u cilju jačanja poduzetničkih kompetencija, učenja, svijesti i kulture u narednom periodu", izjavio je Senajid Đozo, izvršni direktor Investicijske fondacije Impakt.

Poduzetnička obuka održat će se od 12. do 25. marta, a prezentacija ideja od 26. do 28. marta. Nakon završetka prezentacija, 28. marta, sumirat će se glasovi žirija i publike te će biti proglašene korisnice grant sredstava i mentorske podrške Investicijske fondacije Impakt.

"Zadovoljstvo nam je biti partner projekta koji potiče bilo koji vid poduzetništva, jer poduzetnički način razmišljanja preduvjet je za stvaranje novih vrijednosti i razvoja tržišta. Ovnak i Bingo su dugogodišnji partneri te nam je čast iskazati partnersku podršku kroz ovakvu inicijativu", izjavila je Matea Đotlom, marketing i PR menadžerica kompanije Ovnak.

Partneri projekta su Oaza, Bambi, Ziaja i Libresse, dok su prijatelji Dita, Alma Ras, Pfanner, Cafe Brazil i Nutrino Lab. Kupci također mogu dati svoj doprinos kupujući proizvode ovih brandova koji će biti posebno označeni na policama Bingo trgovina.

Amina Čeliković iz marketing sektora kompanije Bingo ističe:

"Sretni smo što su značaj ovog projekta prepoznali naši partneri, prijatelji i kupci. Posebno smo ponosni na korisnice sredstava iz prethodnih godina koje su se odvažile i pokrenule vlastite biznise. Apliciranje je i ove godine jednostavno i ohrabrujemo sve žene koje imaju biznis ideju, da se prijave."

Podršku su pružili i medijski partneri Nova, ATV, Klix, TNT, Kameleon i RSG.

Za više informacija o prijavi na grant sredstva i aktivnostima projekta, posjetite web stranicu: https://www.bingotuzla.ba/odvazneihrabre/