Komentari (44)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zato što je skuplja pa ju raja više troši
SAd ce SDA to spustiti na neku po njima normalnu mjeru,hahaha.
Eto njima dobar razlog za poskupljenje... Naime , sve živo je dobat razlog za poskupljenje ...
Kakva fajda kad i dalje plaćamo skupo struju. Jeftinija bi bila kada bi je uvozili sebi.
Kakve ovo veze ima sa bilo cime? Bilo kise, elektrane radile i normalno da su vise proizvele. Bozije davanje.
Porasla je i cijena Luksuz sijalice dvije u kući da gore
Cijena je svakako socijalna, tj. prejeftina. To ide na ruku samo bogatima u bih koji olaćaju najmanju cijenu struje. Socijalnim slučajevima dati suubvencije a povećati cijenu. Rudnike zatvorit i pogasiti termoelektrane. Sve dijelove elektroprivrede osim proizvodnje privatizirati
1. potražnja raste, ponuda ista = viša cijena robe 2. potražnja smanjuje, ponuda ista = niža cijena robe 3. potražnja ista, ponuda raste = niža cijena robe 4. potražnja ista, ponuda smanjuje = viša cijena robe Proizvodnja e.e. se povecala, tj. ponuda se povecala, pod prepostavkom da je potražnja ostala ista ili se možda smanjila, trebala bi biti niža cijena e.e. Ispade sada kod nas se povecala potraznja za e.e. jer kod nas su povecali cijene.. A moze biti da treba nekom para (daj boze da jedan dio ode u budzet za gradjane).
znaci za koliko se povecala proizvodnja u termoelektranama za toliko se povecao i udio CO2,SO2 I NOx u atmosferi
tacno tako nisam gledao statistiku,jos samo kad bi znao kako da dobijes istu snagu odnosno kolicinu energije ako se smanji kolicina vode,bio bi pravi :D ?
a koje vrste turbina imamo :D i na osnovu cega se biraju :D ?
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
cemu onda poskupljenje struje? "profesori" nas inace uce: velika potraznja - visoka cijena, mala potraznja - niska cijena.
Proizvodnja i prodaja e.e. se povecaje, a i cijene se povecaju. To je politicka logika i taktika, svugdje ako se prodaja povecava cijene se smanjuju, a kod nas obratno. Hajde bice to bolje.
prijatelju,ja koliko znam da ako je povecana potraznja da i cijena raste..a opet zavisi od vrste proizvoda a u ovom slucaju je e.e. a povecanjem proizvodnje iste dolazi do vece amortizacije,trosenja dodadne opreme i dr..