Privreda
138

Prevent Grupacija preuzela dvije kompanije u Bugojnu

Klix.ba
Prevent Grupacija zvanično je preuzela dvije kompanije iz Bugojna i to Deljković d.o.o. i Serena d.o.o. Bugojno. Potpisivanjem ugovora sa ove dvije kompanije, osiguran je nastavak proizvodnih aktivnosti i obezbijeđen posao za 200 uposlenika. Ovom investicijom Prevent Grupacija ulazi u segment proizvodnje obuće te nastavlja aktivnosti na razvoju platforme za konsolidaciju industrija na području SBK. 

"Kontinuiranim ulaganjem u nove projekte Prevent Grupacija želi dugoročno jačati privredni razvoj i konkurentnost BiH. Kupovinom ove dvije kompanije, ulazimo u industriju proizvodnje obuće ali istovremeno nastavljamo raditi na razvoju poslovanja u SBK", rekao je Haris Rahman, član Uprave Prevent BH, tokom potpisivanja ugovora te dodao kako će nakon Prevent Travnika gdje je trenutno zaposleno 450 uposlenika, Bugojno biti lokacije od strateškog značaja za širenje u modnoj industriji.

Kompanije Deljković d.o.o. i Serena d.o.o. posluju već 10 godina i bave se proizvodnjom obuće za poznate kupce na evropskom tržištu. Dosadašnji vlasnici izrazili su zadovoljstvo odlukom Prevent Grupacije da preuzme kompaniju sa postojećom infrastrukturom i uposlenicima te nastavi proizvodnju za trenutne i nove kupce.

Prevent Grupacija u BiH stalnim ulaganjem nudi primjer dobre prakse domaćim i stranim investitorima. Prisutna je na 13 lokacija u BiH a na području SBK od danas posluje kroz dvije proizvodne jedinice, Prevent Travnik i Prevent Footwear u Bugojnu.