Komentari (75)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Stereotipi koje ima nas narod su da ako hoces nesto moderno ne mozes imati selo. Zemlje kao Njemacka, Austrija, Svicarska, Svedska, Danska imaju i te kako razvijeno stocarsto i poljoprivredu. Kod nas se to vezuje za selo, nazadnost... Zato nam je valjda i ovako jer smo najpametniji...
Bogat seljak, bogata drzava. Uvijek bilo i bice. Svugdje na svijetu.
Pozitivna vijest, kako lijepo zvuči jedva čekam da to krene.
Kovač je najobičniji šarlatan...kako on kaže...sad kad imam certifikat za sir(kozji),ko ga hebe,smaknut ću koze....od kravljeg mlijeka,pravit ću kozji sir....certifikat i tako to...kad je on i ovi oko njega u igri...nestat će love,i od svega nema ništa....
Nama nažalost mora doći stranac da nam objasni da nam zemlja najbolje odgovara stočarstvu i to sitne stoke.
Dok Arapi Srbima uvaljuju milijarde evra,..dizu gradove, transport, industriju trokutistanci od turaka dobijaju koze i ovce ali to je vas maksimum zar ne!!!
selo na drini dodji bolje cuvaj ovce da mozes platit internet sljedeci mjesec sve potrosi na bih portale
Haha stvaranje čobana. Što ne naprave jednu veliku modernu farmu i klaonicu koja će moći donositi kapital. A ne ovako ko prije 2000 godina.
Jesi ograničen. Dadnu ti kozu i budi miran. Da ne moraš slučajno razmišljati
Tebi ni hiljadu zapisa ne mogu pomoći. Budala ostaje budala.
Predizborna foluška SDA
Ako se sjetimo malo, prije prošlih izbora je bila priča o milion koza :) Pred ove izbore evo 1000 farmi krava i ovaca. Nema od ovog ništa, nažalost.
Trebalo je od 1996. svake godine vući ovaj potez! Direktno su krive stranke koje su vladale od '96 do danas zašto ovo nije ćinjeno, a moglo je! Nisu stizali od vlastitih talova.
Ma opet nema turskih investicija u bosnu, ajmo SBB-ovi navalite i na ovo...hvala Bakire
hm, hiljadu farmi ili farmu sa hiljadu životinja :D Nešto mi 1000 farmi zvuči preveliko.
aBd, bilo je i ranije projekTata pred izbore...
Ovo ce zavrsiti kao farme nojeva,farme puzeva,farme kuna...itd..turci ce vam uvaliti opremu,kredite i sl. a kada dodje vrijeme otkupa ,otkupljivaca nigde.
Dragi forumaši i forumašice evo imaće vas ko uzgajat
Izvoz u vrijednosti 500 miliona KM godisnje?! Ako na jednoj kozi mozes zaraditi 1000 KM godisnje (a nema sanse ni za blizu toliko) potrebno je 500.000 koza.
Drži se ti kafe u nekom od shoping centara. redovno kupujem djeci kozje mlijeko i plaćam ga 3 KM za litar, neko prodaje i za 4 KM. jedna koza daje 2-3-4 litre dnevno. Kilogram kozjeg sira plaćam preko 30 KM. Neka se proda samo litar dnevno to je tvojih 1000 KM godišnje. Uzevši u obzir da ima 2-3 jaradi godišnje, cifra se penje. Tako da je ovo odlična vijest, ali istovremeno poražavajuća, jer neće biti radne snage za ovaj projekat.
ahahahahahaahhah... ko ce im raditi oko stoke, svi bjeze sa sela... ja prvi imam 200 duluma zemlje i nikad se nebi vratio na selo kad mogu u Sarajevu da nista neradim i zivim ko gospodin od socijalne pomoci..
JOŠ JEDAN ŠVEDJANIN.‚‚‚‚‚‚‚‚‚‚‚‚‚‚‚‚‚‚‚‚‚‚‚‚‚‚‚‚‚‚‚‚‚‚‚‚‚‚‚‚‚‚‚‚‚‚
Tacno, bas si gospodin, inace je socijalna pomoc u Sarajevu preko 1200km ako nista ne radis.
nekad, za vrijeme nama tako mrskog maršala, zemlje bivše juge su imale industriju... "milicija" je radila svoj posao, ljudi svoj.. sada smo stočari zapada i robovi mmf-a.... bravo nama tako pametnima... zivjela sloboda i demokratija.. ljudski glas u demokratiji vrijedi kao i moj prdez kad sam tamo gdje se i najhrabriji useru...
@SBB: da, za jednu zemlju od nepuna 4 miliona stanovnika 1000 farmi koza i ovaca je pickin dim kada sve to usporedis sa njemackom od 80-90 miliona ili koliko vec imaju... cak i za jednu njemacku bi 1000 farmi bilo previse... sto ce reci, da smo postali nacija stocara... nista ja nemam protiv stocara, daleko od toga.. bosna i hercegovina ima toliko potencijala, ali ovo je jadno... mozda smo pored srbije jedini u europi gdje ce inzinjeri i doktori cuvati ovce, svinje, koze itd.... to je malo zalosno...