Komentari (42)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nije ih jos Opeclo
Tako je nafta dole, valjda ce i ovi ostali smanjiti cijene svega gdje je nafta veliki dio troskova....
http://www.vidiportal.ba/novosti/drtvo/31465-sramotno--nikad-skuplje-a-jeftinije-gorivo
Sada se vidi da je opec pod stvarnpm kontrolom tzv zapadnih demokratija. Pa cijena nafte se obara zbog pritiska na rusiju ,jel sa ovom cijenom nafte dobro je uzdrman njen budžet.
Tooo OPEC ljubim te. Necel ova nasa naftna mafja pocrkat. .)
Sto ga metnuse rujama... Prevedeno na praktican jezik ovo konkretno znaci par desetina dodatnih milijardi iz Ruskog Budzeta...
Stata Ruskoj privredi nanesena sankcijama zapada - cca 40 MLD $ Steta Ruskoj privredi nanesena zbog niske cijene nafte - 100 MLD $ (i raste) Steta Zapadu nanesena Ruskim sankcijama - cca 20 MLD $... Al likovi se i dalje loze kako im putko "hebe mater"... Zapad lagano igra svoju igru, suti a muti...
Detaljnije napisano... http://www.businessinsider.com/opec-votes-not-to-cut-production-oil-prices-plummet-2014-11?utm_content=buffer3c2ab&utm_medium=social&utm_source=facebook.com&utm_campaign=buffer
Kako lažu da je cijena pala zbog pretjeranog snabdjevanja. Pih! Recite istinu smradovi, a to je da je cijena pala jer Islamska Država prodaje naftu mimo kartela, pa iako je to veoma malo iznos, zasjenjuje vašu bezobraznu cijenu. A vi ko fol sad ste za smanjenje cijene. Eeee jadnici. Doći će i vama kraj uskoro ako Bog da. I vama i petro-Dollaru!
Zasto si budala? I zasto lupas kad ocigledno pojma nemas?
@prater A što nikad niko ne da neki argument nego samo vrijeđa i glumi nekog mudraca. Šta si mislio reći pile dedino? Da hoće svijet sa povali Rusiju? Da hoće svijet da povali Ameriku? Da hoće Saudijska Arabija da povali Ameriku da im se ne isplati što vade naftu? Sve su to budalaštine sinčiću moj mali slatki. Ništa se nije promijenilo od prije 2 godine osim što se pojavio novi proizvođač koji naftu daje za Keš mimo kartela. A ako si mislio na odnos ponuda/potražnja onda nisi ni dječačić dedin, nego bebica. A bebicama se daje cuclica, i spavanjac. Geo-politiku, teorije zavjere i ekonomiju ostavi onima koji se usuđuju i koju rečenicu napisat!
PRIKAŽI ODGOVORE (9)
Nedo bog da mi imamo naftuBarel bi bio 300$ a o sniženju nema govora jer ovi tajkuni naši znaju samo dvije matematičke radnje ,sabiranje i množenje.
Mi kakvi smo baksuzi barel bi bio 20 dolara tako da bi bili u minusu😄
Ja pitam sad levata na Gazpromu sto nije pojeftinila cijena kaze hajd ba i onako je prejeftin sad c c c