Komentari (61)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Što bi ukinuli akcize i išli na štetu tajkuna naftaša koji finansiraju političke stranke i tako dobijaju povlastice
Bez akciza je manje para u budzetu = manje para skolama, zdravstvu itd itd...
Financirane stranke su izgubileeee
kad sam govorio da je u RUsiji gorivo 0.45KM. u IRanu 0,20KM, Saudija 0,10KM kazu nasi ovi gluposni to je zato sto proizvode!!! dobro ok!!! ali SAMO DA DOČARAM KOJE SMO MI GNJIDE A NESTO SEREMO O RUSIJI!! je li mi imamo drveta i je li porozivodimo pelet???DA DA!! i koja nam je cijena?? je li 200KM kao sto je trebala biti?? ne cijene su euopske jer nasa stoka megalomaks amtrm im jbem ne zna reci dosta!! kako su kod nas EU cijene a proizobodimo isti??
kod nas bi flasirana vodala trebala koštati 0,20 KM!!!!! a cijenu su od 0.50 do 1.20KM!!! Ogrijev bi trebao biti 40m po m kvadratnom, i zabranom dozibvotnog izvoza. Sta ovi gluposni tajkuni misle da su poblrali svu pamet??? PA MTER VAM JBEM NAŠU ŠUMU KRADETE I IZVOZITE DRVO, KOJE I RETARDIRAN COVJEK MOZE PRODATI!!ZABRANIT IZVOZ DRVETA ZA OGRIJEV I OPCENITNO DRVETA!!!! NEK SE NEKI ZAHVALE STO SU ZASTICENI KO MEDVJDEDI.,...POLA IM TREBA OTETI!!DA-DA OTETI!!!!!
ZAHVALITE SE BAKIRU I DODIKU I COVICU!! POLA BI VAM NAROD OTEO!! JA ZNAM GDJE NA 3 MJESTA IMA OTETI!!! STA IMA VEZE.....I ONI SU OTELI I NAKRALI!! P.S. BELIGICU NECE TI DOZIVOTNO SUDIJA BITI TETIĆ,NITI CES DOZIVOTNO BITI USKO POVEZAN SA VALDAJUCIM!! A KAD PADNES...TU SAM DA TE JA JOS VISE GURNEM!!!!!!!
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Besmislena je uopste akciza uvedena na gorivo , jer klosari ta srestva nepotrose u tu namjenu koja je odredjena tim zakonom , oni pokrivaju pljacku sa tim novcem !
Ne treba ih ukinuti nego usmjeriti na financiranje projekata kod smanjenja zagađenja, unapređenja čistokrvni transporta ili financiranje osoba koje su obolile od zagađenja.
Ako ostale drževe i njihove vlade koriste akcize , pa ni naša vlada se nemože toga odreći . Kad bi se naša vlada odrekla tog novca začas bi se privatnici ugradili u taj dio cijene , pošto kod nas gorivo nemože biti puno jeftinije nego u okruženju
Prije uvodjenja akciza bilo je ocigledno da ce novac otici na glomazni drzavni aparat tako da oni koji su glasali za akcize su se jasno stavili na stranu pljacke gradjana. Prosto nemoguce da taj isti sistem usmjeri akcize od goriva na ono za sto je zapravo namijenjen, izgradnju puteva ili ih ukine. Ovakve akcize dugorocno su unistavanje ekonomije, privrednog rasta i standarda.
akcize na gorivo su uvedene za izgradnju cesta a evo sad se vidi da nisu ni metra cesta izgradili od akciza samo su dobro podebljali svoje place stranke uzmaju koliko hoće i neočekujte da ovi što su sada na vlasti ukinu akcize većje u pripremi novi porez i pokskupljenja struje ako se narod nepobuni uzeće im zadnji zalogaj hljeba ovi nežale nikoga
Zasto ukidati akcize, ako se niko od gradjana ne zali, a sa vozilima se i ide i do toaleta. Sa nadprosjecnim primanjima se vozim gradskim saobracajem do posla i predmet sam ismijavanja, ali mi to ne smeta, jer sam ekoloski osvijesten i svjestan da jedan autobus zamjenjuje kilometarsku kolonu. Toliko o nasem mentalitetu.
Ova dvojica su debili samo takvi. Cijela Evropa je smanjila akcize, i oni kazu da to nije nesto…. Kreteni. Stvarno sta i vi prenosite na Kliksu, fuj.
OGRANICITE marže...
Ima godina kako je ukidaju..
Nije besmislena,treba budžetske parazite napojit PREMIJER FADIL NOVALIĆ O AFERI POŠTA: Moja kćerka je samo imalac dokumentacije!
Ne mogu ukinuti akcize, jer su onda džabe raštimavali saobraćaj kako bi potrošnju goriva i maziva prešaltali na konstantni kreni-stani režim, koji udesetorostručuje prihode od akciza i pdv-a.
Ako kazu da pojeftinjenje goriva nece doci ravnomjerno do svakoga covjeka.Neko ce potrositi goriva vise neko manje lako je i to rijesiti.Novac mjesecni od akciza podijeliti svaki mjesec ravnomjerno na sve osobe kao i ono po 100maraka i rijesen problem Nece se niko buniti.
Pokenjam ti se na diplomu nazovi profesore, a što ne kažeš da smanjenje cijene goriva povlači i smanjenje svih ostalih cijena koje su najviše i povećane pod izgovorom povećanja cijena goriva. Smeće jedno plaćeničko!
Dilfa dont like this...