Komentari (30)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Puno vi gospodine trazite od zemlje sa "sistemom" koji potlacuje djecu u Konjevic Polju, a kojeg je i vasa zemlja NAMETNULA. Ja ne znam je li se vi stranci pravite blesavi ili ste stvarno blesavi. Prije da ce biti ovo prvo, jer pored toga sto ste garant mirovnog sporazuma u Daytonu, cak i prisiljavate nekad domace politicare da usvajaju takve zakone koji su u direktnoj suprotnosti sa civilizacijskim standardima danas, pogotovo SAD i EU. Prvo ste nepravedno i u ime Bosanaca, poklonili jednom od tri Naroda pola BiH, pa ste onda uveli maltene nekakvu vrstu dikature stranaca, gdje stranci maltene imaju status bogova, a nikome ne polazu racune, pa onda hrabrite domace politicare, od kojih su mnogi zlocinci sa krvavim rukama, da prave lakrdiju od ove drzave, da bi na kraju pisali bajke o uvazenom Jobsu i njegove price iz zemlje u koja je bar zakonski sredjena i u kojoj je privatno vlasnistvo svetinja. Jeste vi svjesni da je genocidna srusila 16 dzamija u Bluci i da nijedne nije platila?
A vi ovdje pricate o vizionarima koji su razvili konglomerate? I da se jedan takav rodi u BiH, sigurno da bi napravio Apple ali ne u Bosni, jer ovdje vrh "piramide" su SAD i EU, koji ne dozvoljavate da se apartheid sistem promijeni, cak ni ne postujete u potpunosti amandmane za koje ste stavili potpis u Parizu da ce te se brinuti da sprovode, kao recimo amandman 7 DS-a, o povratku svih na svoja prijeratna ognjista i nesmetani zivot tamo. A vi pricate o vizionarstvu i pokojnom Stevu Jobsu? Osim toga, Kalifornija je magnet za vizionare iz cijelog svijeta i da se jedan takav rodi, prije ce otici u Kaliforniju, nego ostati u BiH, da mu ratni zlocinci i psi na terenu beogradskih zlocinaca sprijecavaju u toj viziji. Sto se tice Bosne, nisu ni SAD i EU bez krivice, ne samo u ratu zbog embarga na oruzje i Daytona gdje ste prisilili ostale da Srbi okupiraju pola BiH, gdje ste na papiru ovjerili europski apartheid, nego i u miru. Vi kao potpisinici DS u Parizu, ste duzni da se brinite da se sve iz njega postuje, ne samo unutarnje teritorijalno razgranicenje, a vi to apsolutno ne radite, cak naprotiv, postali ste saucesnici u stvaranju apartheid djungle od BiH.
Sto znaci, to sto vi pisete to su bajke. Imate u drugim oblastima jako puno onih koji su postigli velike uspjehe u onome cime se bave, BiH nema nikakve koristi od njih, jer svako zdravo-razumski razmislja da u apartheidu kojeg ste vi stvorili i na kojem vi i dalje insistirate, nema normalnog zivota. Mozda da promijenite strategiju ako vec zelite dobro BiH, pa da recimo prisiljavate BiH politicare da usvajaju zakone po EU i SAD standardima, mozda da se malo potrudite pa da recimo nadgledate na terenu da li su recimo bosnjacka djeca i danas prisiljena uciti srpski jezik, kao recimo ona u Konjevic Polju, da li recimo djeca u zapadnom Mostaru ulaze na razlicite ulaze u skole, u zavisnosti od nacionalnosti? Mislim kad ste mogli Srbima "pokloniti" u Daytonu pola Bosne i to one koju oni nikad u historiji nisu imali ni pedlja, barem ne jedino oni, onda se mozete potruditi i postovati barem ono sto ste potpisali u Parizu. A Bosna je uvijek imala vizionara i nikad joj maste nije nedostajalo. Medjutim vecinom od toga nije imala koristi, jer je nazalost vecinom bila pod okupacijom velikih, kao i u ostalom sve drzave na prostoru bivse YU.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Ne znam za Steva, ali bi mi job(s) dobro dosao....
Bravo i kad nadjes nesto idealno za tebe, treba sa iskustvom. A bas me zanima onda kako imati iskustvo ako ne dobijes priliku.
Steve Jobs ideologija: uposli hiljade kineza da naprave telefone po cijeni od 50$ i prodaj za 1050$ -.- Još kad se uzme u obzir da iPhone koristi samsungove dijelove.. možeš misliti koliko je lik nadaren za pljačkanje
http://www.renesansnakraljevstva.com
Bolji coek gates od njeg
Emir Pilavdzic ;)
Cuj ko?! Pa Keljemendi, naravno!
Tambrlaka tindrlaka.
Bajro iz Semizovca
Mevlid Jašarević...logično...
ja znam ko 100% nece biti
...nidžo, jarane...ovo je zemlja profesionalnih kočničara...ovdje je pamet grijeh, rad budalaština a znanje najboolji put da se svima zamjeriš...čast izuzecima, grdno ih je malo...
@commi :): Nemoj tako. Ovo je takodje zemlja u kojoj bi Jobs bio cisto amater kad su u pitanju njegove najbitnije osobine. Kao sto su: biti supak i tiranin prema zaposlenima, biti supak prema rodjenoj djeci i izbjegavati priznavanje ocinstva i placanje alimentacije iako imas milijarde tvrdeci na sudu da si sterilan, biti supak u saobracaju i namjerno krsiti popise dok se foliras u novom autu svako malo podjebavajuci policiju "tuzite me ako mozete", biti supak prema invalidima i kurciti se kako parkiras na mjesta pravljena za njih i da ti niko ne moze nista jer si ti gazda, ukidanje svakog oblika dobrotvornog rada firme koju vodis, kicenje tudjim perjem i stvaranje mita o sebi, zakidanje partnera za zajednicki zaradjene pare i laganje o tome, sredjivanje stela u zdravstvu mitom i korupcijom kad ti zatreba, bogacenje preko tudje grbace te ponosenje generalnim egoizmom i sminkerajem. Jobs ovdje nikad ne bi dosao do izrazaja. Nama fali Wozniaka, da bi silni Jobsovi kojima raspolazemo imali od koga krasti. Supaka imamo vise nego dovoljno.
...nisam analizirao biografiju čika stiva...komentar je "okrenut" nama...u smislu da gušimo napredak svim sredstvima...teror prosječnih...
niko, u ovom bolesnom drustvu ne moze opstati neko poput jobsa, nema uslove ni za sta
moja si od zlata jabuka...