Razvoj djece
40

Najveća škola košarke u BiH KK "Realway“ i mesna industrija "Ovako“ potpisali ugovor o saradnji

Klix.ba
U prostorijama mesne industrije "Ovako“ potpisan ugovor o saradnji sa najvećom školom košarke u Bosni i Hercegovini KK "Realway“, te na taj način osigurana sredstva za razvoj djece kroz sport.

Mesna industrija Ovako od samog postojanja do danas ulaže u projekte koji imaju značaj za razvoj BH sporta, saopćeno je iz kompanije.

"Pored ulaganja u humanitarni, kulturološki, zdravstveni segment, te druge vrste ulaganja u našu društvenu zajednicu, sa ponosom možemo reči da je "Realway“ postao dio "Ovako“ velike porodice koja zajedničkim snagama pokušava da unaprijedi standard življenja u Bosni i Hercegovini. Pored velikog broja projekata u ovoj godini u koje smo bili uključeni i koje smo zajedno realizovali sa našim partnerima izdvojili bi svakako „Skakavac trail“, Al Jazeera – Festival dokumentarnog filma, Peti dječiji film festival – Zenica, Izazov by Ovako, petnaesta humanitarna akcija za socijalno najugroženije građane BiH, Race for the cure, a danas smo našoj porodici dodali i najveću školu košarke. Vjerujem da samo zajedničkim naporima, željom i konkretnim potezima koji nisu samo puke izjave možemo zajednički unaprijediti standard života za naše građane. Svakodnevne desetine zahtjeva za spoznorstvo i donacije najbolje oslikavaju stvarno stanje u našoj državi. Na žalost ne možemo da pružimo podršku svima, ali nastojimo da podržimo sve projekte koji su masovni i za koje procjenimo da zaista doprinose razvoju društvene zajednice, izjavila je Emina Džafić, kreativna direktorica mesne industrije "Ovako“.

Navodi da škola košarke broji preko 600 članova, svaki dan se otvaraju novi punktovi, obim obaveza i finansijskih troškova rastu na dnevnoj bazi i za njih predstavljaju veliki izazov.

"Za nas predstavlja veliku čast i podršku da je jedna od najvećih BH kompanija stala iza ovog projekta i osigurala sredstava za nesmetan razvoj mladih sportista, koji pored košarke u zimskom periodu imaju omogućenu i školu skijanja. Stručni kadar pored sportskog aspekta kroz druge oblike kognitivnog razvoja daje doprinos u razvoju naših mladih polaznika. Altruistička misija koju mesna industrija Ovako sprovodi godinama je primjer kako sve sve kompanije i odgovorne institucije u BiH trebaju odnositi prema svojoj zajednici i njenim građanima. Iskoristio bih ovu priliku da otvoreno pozovem naše građane da se okrenu kupovini domaćih proizvoda. Realno naš sport, kao i mnoge drugi društevni segmenti ovise o svjesti i dobroti ljudi i kompanija. Odgovorno tvrdim da sporta u BiH ne bi bilo da nema savjestnih pojedinaca, jer i pored svih njihovih i naših napora naš sport se nalazi na marginama, a samim tim svaki uspijeh našeg sporta i sportista prestavlja svjetsko čudo", izjavio je Nedim Džemić, predsjednik košarkaškog kluba "Realway“.