Komentari (73)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ova Titina samoupravljačica ne spominje 30 miliona KM dugova, nije cjena 17 nego 47 miliona KM. I još dobiješ ovakve pametnjakoviće koji su prodali svoje dionice sarajevskom gelipteru koji ih je zavalio, a sada bi opet da "samoupravljaju".
Oni bi da im Elektorpivreda osoposobi parovod džaba, da im Bingo daje za sirovine i prodaje robu, a da oni samoupravljaju i određuju ko, po kojoj cijeni će kupiti i kolike će plate imati. Ova zvijezda prvih minuta FTV dnevnika će rastjerati kupce, a kada ih Bingo otrese, opet na ulicu
Brisite komentare klixova govna samo brisite.... ali sreca pa sam tvrdoglav. @gonsales A sta bi ti htio usljo jedan , da neko Ditu kupi za 1KM kao i ostale propale firme koje je SDA privatizacijom unistila( SODASO-HAK, TTU, LIVNICA, GUMING, KVIN, I DR....) Neznam samo zasto spominjes Tita, jebbo ti Bakir familiju.
PRIKAŽI ODGOVORE (7)
kad bude za 1 KM zovite imam ja 2 KM -.-
Stvari nisu tako jednostavne kako se prikazuje u tekstu. Vlasnik je vjerovatno racunao sa preprodajom i debelom zaradom, ali obzirom da je DITA u velikim dugovima i da je sva imovina pod hipotekom. Tesko ce se prodati i za milion a kamoli za 17 miliona. Realna cijena necega je cijena za koju se to proda a ne nekakva komisijska procjena. Pogledajte malo vise ovaj link ispod: http://tuzlanski.ba/bosanski-lonac/vlasnik-tvornice-dita-dita-je-bila-u-gubicima-i-prije-ulaska-firme-lor
Glupog naslova.. Pa naravno da kupci zele kupiti po povoljnijoj cijeni, tj. za sto manje novca. Radnici nece da budu robovi??? Pa neka daju otkaz. Neka sebi nadju bolje mjesto, gdje nece biti robovi. Samoupravljanje nam je uslo u krv, sad bi radnici da odrede i cjenu i platu i uslove rada..i to sve neko mora da plati.... Kad ce mo se osloboditi ovog samoupravljackog razmisljanja. Realna prodajna cijena firme je ona za koju se firma proda a ne koliko je neka komisija procije da ona vrijedi.
Treba sve propasti , politicari isti unistavaju drzavu preduzeca ali i dalje cete glasati za njih ,treba vas sve na biro :D
Ne biste da budete robovi?! a u novembru 1990. najmanje 80% vas je glasalo za Aliju, koji vas je elegantno isporučio korporativnim Jenkijima... !
Pa to je normalno da svaki kupac zeli da plati sto manje, pitanje je samo koliko ce uloziti i sta ce uraditi s njom kad je kupe. Ja bi im je npr. dao za 1KM ako ce ulozit 100miliona i ako ce Dita ponovo raditi kao nekada. Sve dok budete imali dizajne kao prije 30 godina i sve dok ne ulozite u kvalitet i marketing, necete nikad vrijediti vise, jer realno sad ne vrijedite skoro nista. Prestanite se dizat u nebesa, spustite se na zemlju vec jednom!
Ma ova prica oko Dite i kupujmo domace vise smijesna postala. Kada kupujete domace vi time direktno pomazete rad na crno, izrabljivanje radnika, neplacene prekovremene sate, neprijavljene norme, utaju poreza i kupovinom domaceg jacate taj isti lobi! Zalosno al istinito.
A ako kupujem uvoznu robu koga onda pomazem?
@Enticer Njemacku brate dragi... kad odemo da nam bude bolje -.- .
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Fabrika je na prodaju a ne njeni radnici... Tako je u svijetu! Procjena na 17 miliona... Dugovi 40... KO bi to kupio? 57 miliona i ljude koji će svako malo tražiti neka svoja prava...
Ma jok, kupci zele da plate sto je moguce vise :)
ne zelite ali ce vas napraviti ili robovima ili nezaposlenima koje niko nece samo da bi se neko obogatio
A sad niste robovi ,,, ? Jao , pa sta vam je ljudi
Ma ovo neko ceka da padne cijena, i uzme zemljiste i cao.
Mentalitet potpunog idiota, neće da je prodaju za bagatelu i da budu robovi! Pa kupi je skupo pa budi vlasnik!
Koji idioti
Uhvatili se imovine od 17 miliona KM. Nisu naveli koliko duguju dobavljačima, državi, radnicima..te da su izgubili tržište.
Ko ima te pare taj ne ulaze u ovu vukojebinu gdje je sve nesigurno politicka klima, gdje moze sutra izbiti rat.
nema rata, preko sedam milijardi KM svake godine ode vani, Bosna hrani siromašne privrednike u okruženju.