Komentari (116)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Slomit ces ti Konakovicu i Kantonu kicmu kao sto si Kosarkaskom klubu BOSNI
U ZDK nista nije bolje smrad od Natrona, Mitala, Termoelektrane, cementare, nekoliko rudnika itd, najmanje plate u FbiH ima administracija, najveci izvoz daleko. ove price iz Sarajave o Pdv su nebuloze. logicno je da je najveca potrosnja i Sa kad uzimaju najvise para vec godinama. da li bi bila tolika potrosnja da je budzet 400 miliona a ne 800 jer imaju jedini dupli koeficient kod raspodjele prohoda
Mozes misliti kad polovan kosarkas pica o ekonomskim trendovima .BiH zekija shih apsurda.
Cista laz i izmisljotina. Da se razumijemo,ja sam rodjen i zivim u SA. Kanton SA-drzavne sluzbe,agencije i administracija=0 . sve su unostile kantonalne vlade od dejtona do danas. Uglavnom SDA
sto su se Tuzlaci upalili hahaha a ko vas yebe realno
Cijela Bosna radi da se Sarajevo gradi...
@Pičimangoš Ko radi i sta se gradi ???? ... Hajte vi svi fino kucama i ostavite Sarajevo nama koji ga volimo. Sljegli ste ovamo ,puskom vas ne mozemo vise istjerati. Pa gradite vada sela i gradove . pogotovo futava Tuzla. Pa na hiljade vas je doslo ovamo. Na hiljade. Mrs!!!
@neke ptice ne polete ti koji ovo pisu ti upravo i sjede po drzavnim institucijama ili javnim preduzecima po Sarajeu (jer su preko stela svi dobiliposlove u SA) i onako ko hinje sa pozora gledaju "Altu" ili "SCC" i drvlje i kamenje po gradu u kjem zive bilje nego sto su mogli i sanjati. Za to vrijeme na biroima u SA je 99% nasih sugradjana, koji nemaju stele da rade u sosptvenom gradu, obzriom da mi nismo naucili da radimo po principu "moja tetka i tvoj amidzic su iz istog sela, hoš me primit"
u pravu si konakovicu ali kad bi se zahebavali! vi ste samo vwliki potrosaci zato sto vas brojcano ima puno
Pa neka se vrate svi koji su dosli ovdje u SA da rade (preko stele) po drzavnim firmama odakle su i dosli i bice i nama i vama bolje. Ha ja.
1.Odakle je generalni direktor JP EP BiH? 2.Odakle je izvršni direktor za distribuciju EP BiH i barem još 5 direktora raznih sektora? 3. Odakle je direktor ZD ET BiH? 4. Odakle je VEĆINA firmi koje su dobile i dobijaju najviše tendera za isporuku roba i izvođenje radova u BiH? 5. Koliko je firmi iz SA dobilo ijedan jedini tender u TZ u zadnjih 15 godina ?! Molim odgovore. Hvala
Toliko o ugroženosti tuzlanske privrede u BiH, pošto vidim da se ovdje dosta napamet priča. Hvala
@Crno Crveno I to vam je puno!.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Imam osjećaj da upravi ovi koji nisu iz SA a rade u SA po državnimm firmama se osjećaju najviše prozvanim kad se kaže istina, tj. da imaju svoje lobije u SA i da samo svoje preko štele zaposšljavaju i kad im se saopšti istina onda pucaju minuse po principu "istina boli".
Konakovicu,opet bulaznis....umjesto lopte..trebao si malo prouciti privredu i ekonomiju bivse i sadasnje ti drzave...Tuzla je bila i ostala kicma razvoja privrede,a ne administrativni centar...
@missy - ti si garant poslijeratna generacija koja nema pojma o sarajevskim prijeratnim gigantima koji su razvaljivali po cijelom svijetu. SArajevo je u administrativni centar pretvorila SDA i kompanija a mi molimo Boga da nam se vrati barem pla od one privrede koju je (najvecim dijelom) SDA unistila a administraciju slobodno ponesite odavde skupa sa svojim zemljacima koji najvecim dijelom i rade (naravno preko stela) u njoj.
Nemoj te zamiriti Konakovicu.....on samo kaze ili procita sto mu je napisao gluplji od njega...........ako mi je jedini spas KS onda nek propadnemo...nemoj te nas spasavati ali ni pljackati
Ma ne jebi ks je prikupljac poreza od kicme privrede u bih. Hajde nabroj mi 5 najvecih izvoznika koji nisu u drzavnom vlasnitvu majmune, ovo drzavno spominjem zato sto su uglavnom gubitasi ne zbog toga da Ponizavam njihov izvoz. Nabroj 5 firmi Koje ostvaruju najveci izvoz i gdje se nalaze😇y hajde kicmo koja nije konektovana na mozak
Kakve fajde od "IZVOZNIKA" kada je taj isti u MINUSU??? Dodanu vrijednost "proizvode" kompanije koje posluju POZITIVNO: Bosnalijek Fabrika Duhana Sarajevo Klas Sprind Aerodrom Sarajevo Milkos Coca Cola Sarajevska pivara Droga - Argeta Sarajevo OSIM TOGA: prema broju stanovnika, Sarajevo ima najveci broj radnika zaposlenih u PROZIVODNJ/PRERADZIVACKOJ INDUSTRIJI. Prestanite stalno degradirati grad.
@Sarajevo_sg - e taman sam htio da napisem slicno, ali hvala Bogu ima jos mjih sugradjana koji nikad nece dozvoliti ovim papagajima (jer stalno ponavljaju jedno te isto - a ne znaju konkretno objasniti nista). Samo si trebao dodati da SA ima najvise zaposlenih u proizvodnji, JER U ADMINISTRACIJI radi najvise onih koi NISU iz SA i koji su se ovdje uhljebili preko svojih zavičajnih lobija. Ali papci to nikad neće priznati, jer vole "svog" taman da im hljeb iz usta otima - seljacka politika. Bravo
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
TZ i ZE - hajde jednom za uvijek da raščistimo neke stvari, jer vas očito pola ponavlja više nego papagaji istu priču kako "sve pare idu u SA, kako ovo kako ono". NAjveći broj zaposlenih u administraciji u SA NISU iz Sarajeva nego su to upravo vaši "zemljaci" koji ovdje imaju svoje lobije i zapošljavaju svoje također iz vašeg kraja (očit primjer JP EP BiH - Tuzla rules) dok mi u SA ne funkcionišemo po tom principu (od prosvjete, policije, JP, itd itd). Mi iz SA nemamo HAJRA od tog poreza.
Ja kicme i kurca,uzimate pare ko' nekad Beograd u Yugi.
burazeru, porez placen na usluge bhtelekoma u tk ili bilo koji drugi kanton prikazuje se kao porez placen u sk zako sto je tu sjediste firme, i onda naravno da ce biti velika naplata poreza u sk, mora biti kad je to vjestacki izazvano. znas li ti da je izvoz struje iz fbih prikazan kao izvoz iz sk a u sk nigdje elekrane s glave? shvatam ja da niko ne voli da gubi beneficije i povlastice, slazem se da sarajevo treba imati neki poseban status kao glavni grad ali sto je nepravedno nepravedno je.
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Uz dužno poštovanje; kako bih ja a vjerujem i svi moji sugrađani otjerali ovu silnu administraciju u PM pa neka se sve institucije sele u TZ i u ZE i 3 lijepe PM, a da nam se vrate stari giganti poput TASA, Pretisa, Unisa, Famosa, Energoinvesta, Hidrogradnje, Vranice, ŽGP-a, Feroelektra, Unioninvesta i da ne nabarajam dalje. Djeco draga iz TZ i ZE, NIKO NE BRANI VAMA DA DOVEDETE MILIJARDERE DA ULAŽU U VASE KANTONE I NAPRAVE OD NJIH MONAKO AKO MOGU - NIKO.
@Harry Callahan Polako. Jedno pojedno. U Tesnju i Gorazdu su se ljudi uzdali u sebi i hvala Bogu imaju ozbiljne firme i ne cekaju aminovanje iz SA. Aposlutno se slazem sa svim ostalim sto si napisao, samo sto takodjer niko iz Sarajeva nije unistio firme iz TZ, jer TK vlada je godinama pljackala po TK (sjeti se korupcije za eksploataciju zemljista onog lopova iz Gracanice itd). Na zalost, bio bih presretan da se svi odsele odavde i da se nama vrati barem pola privrednih kapaciteta.
Znaci imamo poprilicno slabu kicmu, sprema nam se diskus hernia...