Komentari (481)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ljudi moji, rat je davno zavrsen. Naucite vise da se ne moze zauvijek zivjeti od sadake, a za investicije moras prvo urediti drzavu, olaksati ljudima da otvore firmu, kao drzava ohrabriti strane ulagace, smanjiti birokratiju. Biznis je biznis, nece niko ulagati u neserdjenu drzavu, Srbija kakva god da je sredjenija je od BiH, i kod njih je jeftina radna snaga, imaju bolje puteve, povezanost sa EU, sve to utice na potencijalne ulagace. Biznis je biznis a sadaka je sadaka, pa se odlucite..
@FNM haha, bravo i ja pricutah post i pomislih isto... uvijek je nama neko drugi kriv za sve u zivotu :) Poz
Turska investira u BiH samo toliko koliko je potrebno da održi na vlasti PODANIČKU porodicu IZETBEGOVIĆ !!!
Sad će oktobar , bliži se njihov kraj :)
investiraju i u prostituciju... to je jedna od razvojnih grana i potencijala za Zukićeve i Sarajlićeve bandite. Čekićev kupleraj i Budnjine hareme...
Ulaže turska u bih kako ne , na arizoni ih 5-6 a najviše ulažu u mlade cure po ,,jb,, ih redom
Ne izgovara se erdoGan nego erdoan isto ko i soan dolma a ne soGandolma pozz
A ja investicija sve go zagađivač.
I vi ćete ovako, čim postanete Srbija.
Uz ovakve ne-uslove privredjivanja? Pa nisu Turci pamet izgubili
Kazu turci bosnjaci su im braca po vjeri, a srbi braca po mjeri, tj. novcu
kako onda u njemackoj niko od naseg naroda nema nista sa turcima idemo u ´´YU´´ diskoteke druzimo se vise sa njemacima i drugima nego sa turcima cak oni ko idu idu u bosanske djamije !! mozda koja BIH kurwetina naleti na nekoga turcina ali i to je rijetko vidjeti
Samo da to stavimo u kontekst. Dijaspora koje ima oko 2 miliona godisnje investira 3 milijarde KM. Turska, drzava od 80 miliona stanovnika investira duplo manje. Erdoganu se pravi slet kakav nije vidjen od Titinog doba. Dijaspori se porucuje saljite pare, nemorate ni dolaziti.
Koliko investiraju u Bakira i Sebiju to se nikad saznati nece a u BiH mislim da je premalo
ovdje se racuna par miliona kupe neku fabriku a ne racunaju sto su vratili 300 miliona maraka dugova te fabrike ili desetine miliona. pa tako na stotine fabrika i drugoga.
Da su prihvatili Tursku investiciju autoput SA-BG koji kosta preko 3 milijarde eura , bnili bi oni najjaci . Al Turci ko ni Japanci ne daju pare nasim u ruke pa ne moze. a narod sto gine po losim uskim cestama , ko d ato njih interesuje.
De ba, nas izvoz raste i to zahvaljujuci samo privrednicima a ne strankama, i vec sada smo najveci izvoznici od svih eks drzava jugo federacije sa preko 10 milijardi dolara godisnje. Rastom od 17% samo prosle godine. Ove godine se ocekuje izvoz od preko 12 milijardi. Imamo suficit sa Njemackom ba i mnogim jakim drzavama , a uvozimo najvise hranu i ono sto cemo i mi proizvoditi za koju godinu a ne uvoziti iz srbije i Hrvatske ponajvise, sa i onih polovinu nezasadjenih njiva u nas
gdje iko ulaze, dobro je da ista ulaze. Nasi ne daju da se ulaze . Pa onaj sto je sada gradonacelnik Kalesije, on je ceko , iako je milioner i imo firmi , 2 godine na neku gradjevinsku dozvolu. Nas covjek. Sada je to napravio kako treba i on investira u nekoliko opstina izmedju ostalih i Lopare Opet su nasi privrednici najveci izvoznici svih drzava bivse Jugo federacije. Iakom imaju najlosije uslove za poslovanje .
austrija znaci ulaze ko 6 turskih
nekad bilo. nie isto 90ih, 2000ih i od 2010tih. sve je drugacije. al klix ...