Privreda
161

Turkish Airlines: Iz Sarajeva do Istanbula za 49 eura bez taksi

Anadolija
Cijena povratne avionske karte na destinaciji od Sarajeva do Istanbula, u okviru promotivne ljetne kampanje Turkish Airlinesa koja počinje sutra, iznosit će 49 eura bez uključenih taksi, izjavio je za agenciju Anadolija direktor Turkish Airlinesa u BiH Ahmet Salih Kansu.

Prema riječima Kansua, kada su u pitanju dolasci iz Turske u bh. prijestolnicu, najfrekventniji dani u sedmici su četvrtak i petak, dani uoči vikenda, a turska nacionalna aviokompanija povećala je broj letova prema Sarajevu na 18 sedmično.

"U cilju povećanja broja putnika koji u Sarajevo dolaze tokom cijele sedmice odlučili smo pokrenuti promotivnu kampanju sa fokusom na utorak i srijedu, a avionske karte za putovanja tim danima koštat će 49 eura bez uključenih poreskih izdataka. Tako će ukupna cijena karte kupljene u poslovnicamaTurkish Airlinesa iznositi 176 eura, a cijena karte kupljenje putem interneta iznosit će 161 euro. Riječ je o cijeni povratne karte", pojasnio je Kansu.

Kako je naglasio Kansu, cilj povećanja broja letova je odgovoriti na kontinuirani rast potražnje za kartama prema Sarajevu, a jedini uslov korištenja promotovne kampanje je poletjeti u utorak ili srijedu iz Sarajeva ili Istanbula.

U cilju promocije turističke ponude Bosne i Hercegovine i povećanja broja letova prema Sarajevu iz arapskih zemalja, u organizaciji Turkish Airlinesa održane su prezentacije turističke ponude BiH u Džeddi, Dohi, Rijadu i Dubaiju, a kako je kazao Kansu, Izrael, Malezija i arapske zemlje bit će destinacije sa kojih će veliki broj turista u narednom periodu posjetiti BiH.