Komentari (37)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Bravo .. sve sto imamo naplanski posjecite, nalozite, izvozite ....
@sbiljeska ??? Kako šta smo zgriješili ? Pa vidiš li toliko je kladionica, kafana i ostalog dangubarskog sadržaja. Kamatom se hranimo. Svi se kurvaju. Lopve niko ni ne ganja. A Boga swt više pominjemo u psovkava nego što mu swt na sedždu padamo. I onda se pitaš šta smo zgriješili? Ma ovo je super ElHamduLlilahi Rabi-l-Alemin, šta bi trebalo da nas zadesi. Nego šuti, sjeci, trpi. Proći će!
Nicu kladionice,kafici,zgrade s poslovnim prostorima bez dozvola za gradnju,diskoteke,jebacnice itd.A sume se sijeku.Ma treba nama Armagedon!
PRIKAŽI ODGOVORE (8)
Ovo je jako loša vijest! Izvozimo ne brušene dijamante!
Ipak moram te upozorit na to da je samo 29% izvoza bila građa, a 35 % namještaj. Možemo daleko bolje, ali nije ni blizu kako se često predstavlja.
nebrušene*
Iscrpite prirodno bogatsvo neplanskom sječom, pa se dičite kako je izvoz drvne industrije povečan. Pitate se zašto brda klize?! Stop neplanskoj sječi! Pošumite, dajte šansu mladim generacijama.
Jedno pitanje za sve : Ko je od Vas zadnje 2 godine bio na nekoj akciji sadjenja sadnica ili ti ga posumnjavanja?
Najlakše je drva narezati i prodati. Zato Haris Silajdžić ima pilanu.
samo sto je u interesu drugih drzava BIH ima dobar izvoz,a kad vam MMF pocne uzimati vodu sume rude za kredite koje ste se zaduzili fatat cemo se svi za glavu.
mi njima drvo, oni nama namjestaj. gdje je tu pamet ?
...nu bakirovih gredica na sliki...
Ma samo unistavajte sume koji ce nam kuratz :-)
s cim se vi ponosite majko moja, nasu ljepotu i filtere zraka prodajete i to zelite staviti kao strateski vazan projekat. ja gdje sam rodjen..
A kad cemo poceti izvoziti namjestaj? Izvozimo balvane a stojimo u redu da kupimo police od sperploce. Guzica nam zine kad neki retardirani svedjanin otvori trgovinu, slikamo se svi sa njima (jbt green tehnology). Kazu da se sa svakim trgovinskim lancom otvori jos 4 radna mjesta sa prosjecnom placom od cca 399 KM, kazu da smo na evropskom putu.
nije bolan takva industrija necim cime se ponosno udaras od prsa, pametni ljudi stite svoje sume, a mi sjecemo i jos govorimo uf ala smo dobri!!
Definiši šta je po tvom shavatanju "štićenje šuma" svugdje na svijetu se koriste šume u cilju proizvodnje drveta osim ako nisu proglašene nacionalnim parkom ili zaštitnom zonom (npr. vodozaštitna zona), a čak se i u takvim zaštićenim područjima vrši uklanjanje stabala ali sa slabijim intenzitetom.
Iz Bosne odlazi BUKVA i BOSANAC il je to ISTO :) Jedino to i imamo na zalost il radost ne znam ni ja :/
Zalosno.. svu nam sumu sasjekose.. pa ni kolonijalne sile nebi bile ovako nehumane.. Neki dan ugledah na planini fali frtalj zelenila.. ko kad obrijes glavu na nulu .. Iskrcili sumu dibidus.. nece ni da zasade novu.. nego prodaju u poljoprivredno zemljiste