Komentari (107)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Možda tamo u USA! Kod nas: "Brže do posla uz dobra leđa, stranku, babu, amidžu....". Znači, kod je je više izbora, nego u USA
nego sta,pa nema usa 100 stranaka.
ko nema veze taj je bezveze
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
NORMALNO, KO ĆE ZAPOSLITI JEDNU DEBILKU POPUT DUNJE DA MU ŠUPLJIRA I PAMETUJE SVAKI DAN KO ŠTO NAS SMARA OVDJE NA KOMENTARIMA, ONA BACHELOR ILI MASTER ILI KAKO VEĆ IDU SAD TE NADRI DIPLOME. OČI MOJE JA TAKVE "INŽINJERE" VIĐAM KAD DOĐU NA INTERVJU, ZNANJE NULA BODOVA, A NE UVLAČI JEZIKA S NEKIM ŠUPLJACIMA. PA NE ZOVE SE DŽABE REALNI SEKTOR, U PREVODU - MANJE SERI, VIŠE RADI.
Nekad se ne slažem s tobom meth al ovdje si ubo iglu u konac :D
Sine meth je realan insan, ja dođem na komentare da zajebajem babine nehljebe, da me poznaješ ne bi nikad rekao da je to isti lik koji piše ovdje.
PRIKAŽI ODGOVORE (9)
Nije bitno raditi nego se UGraditi!
Eh jest vam pametan naslov - vidi se da je novinar koji je to napisao imao dobre ocjene a nikakvo radno iskustvo ...
ovo vrijedi samo za USA, što se tice BiH ovdje je takodjer bitno iskustvo jer vecinom se na oglasima trazi iskustvo min. 2+ godine, ali problem se pojavljuje u tome što je konkurencija jaka, a ponuda mala, pa se tako na jedan posao prijavi 3000 ljudi..s druge strane problem je steci to iskustvo jer s jedne strane studenti nisu zainteresovani da rade sezonske poslove a s druge strane fakulteti nisu sklopili saradnju sa firmama koje bi "vrbovale" mlade kadrove (ovdje se opet pojavljuje problem sto je mali broj firmi zastupljen na podrucju BiH). Kako god ovdje je jedini nacin za sticanje zaposlenja na bosanski tradicionalni nacin, putem familarne veze (to se ide cak i po 4 "koljena") ili kes metod. Oni koji dobiju posao na netradicionalni bosanski nacin je vrlo malo.Ovdje cu samo rec da je problem (čast sa izuzecima) sto mladi kontaju da odmah mogu pucati na visoke pozicije i vise plate (istina sve je danas skupo, jer su nam plate male, al bolje ista nego nista).
Moj rodjak zavrsio fax pa postdiplomski evo ga sad ima 35 god. i nema posla jer vec 7-8 godina ceka da dobije posao u drzavnim institucijama, telekomu,EPBiH, i ostalim budzetskim inst. i to nece frajer BH kakav posao vec bi odma da bude na nekom visokom mjestu... E dok ti rodjak cekas godine ti prodjose, jos sa starcima, porodicu nije oformio, upada u letargiju i zgubidani cekajuci ko ce mu dati par maraka za kafu i cigare... dok npr. ja sam dislovno od prve godine faxa poceo raditi i to totalno bezveze poslove, pa se z godine u godinu probijao i sticao iskustvo promijenio 3 firme i u svaku su me pozvali i nudili mi posao bez da moram ikoga moliti. Sad nakon 14 godina jos uvijek radim za jednu privatnu firmu i pored toga imam i svoju vlastitu vec 3 godine koju polako razvijam. Ustajem u 6 a zavrsavam u 18-19 h uvecer i tako godinama... To je moja prica i paralela - poruka bi bila rad rad i rad to je jedini recept za uspjeh a ako se pokazes brzo ces preci sa plate od 500 na 2000 jer se bilo koji menadzer ne odrice kvalitetnog radnika.
I ja se nekad zanesrm,al ti ga bas pretjera..
Do posla najlakše preko političara koji su privatizovali državu. Je3em li im mamu, dabogda im za lijekova trebalo.
Prvo nas podsjetite sta to bjese POS'O ??????????????????????????????????????????????
Ma slicno je i kod nas i ja sam sa prosjekom vecim od 9 i diplomom drzavnog fakulteta godinama na birou.
Šta znaš raditi? Znam sve!
Naravno da se zapošljavaju s iskustvom, ocjena nije mjerilo znanja.
Pa ima logike .. neko je noge rasirio pa se zaKitio desetkama, a nema dvije ciste u glavi.
Pa logicno, ne upisujes fakultet pa da ocjene gledaju.
Pa naravno da treba da bude tako,ako znas raditi u svojoj struci onda treba da imas prednost na onoga sto ima diplomu za tu struku a nema dana iskustva u tim poslu.Kako to Englezi kazu "Common sense"!!
Kod nas danas -Pofesori.doktori,sefovi itd,,,,zanja prijasnjeg TITINOG OSNOVCA
LOGIČNO !!!
HAHAHHAAHHA E kod nas najprije uz dobru štelu ili 20000 KM koliko meni smradovi traže, pa radije cu gledati da otvorim kakav svoj biznis nego da vama dam majku li vam vašu, učio sam u roku završio fax i još da vam plačam za posao.
Bio konkur druže da ne govorim koja firma i meni čovjek traži 20000 KM, moja struka.
Jbg brate ja sam učio i sad se kajem, žao mi godina al jbt ga gledat dalje šta mogu, nemam ništa od kukanja i brige.