Komentari (49)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nema struje bez uranijuma iz Rusije, Malija i Nigera. Nema zelene agende bez te tri zemlje. Zamislite da se sva sadašnja vozila zamjene električnim - kojom strujom ćete puniti te igračke ?
Pa eno zeleni u Dojcland vec pale termoelektrane jer su ugasili nuklearke. Cista zelena struja nastala iz cumura 🤣🤣🤣 Njemacka od 2. sv. rata nije imala ovako katastrofalnu vlast
Ma svaki prelaz je nailazio na strah od populacije, kad su vozovi prelazili na struju s cumura mnogi su skepticni bili. Isto tako s dizela na struju sad, iza te odluke stoje ljudi koji su to izracunali po potrosnji ne trebamo se mi brinut
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Gdje EU konta da nađe resurse za svoju industruju a i nje je sve manje. Rusija je za narednih 50 godina odvojena od EU a i Afrika ide ka BRICS-u i Rusiji.
Dace im amer s marzom 1000% 🤣
Eto im još jednog povoda da naprave Rat i napadnu Niger, ali nije Niger sam.
Kakve su to analize. Ako niger ne prodaje uran onda prodaje kanada.
I Australija, ali po mnogo većoj cijeni. Kina će preuzeti ovo što Niger proizvodi, pa eto još jednog jeftinog energenta Kinezima. Ovi na Zapadu kao da se trude da pomognu Kinezima da dođu do jeftinijih sirovina...
Zasto je africko stanovnistvo u vecini siromasno? Pa sve im Amerika i Evropa pokrade. Prirodne resurse i prirodno bogastvo…
Ne znam šta će i kako Francuzi, ali evidentno je da sve više i više zemalja sa noge na nogu izbacuje Zapad sa svoje teritorije. Očito da im dosadašnji “savez sa Zapadom” nije bio ničeg vrijedan.
Francuska namjerno samnjuje svoju proizvodnju energije.... Tako joj europa naredjuje kako bi uvozili struju iz njemacke ili italije... Cim ti udjes u EU tvoja drzava gubi suvrenitet i moras slusat ono sto ti Krava Ursula naredi a Ursula slusa Ujaka Sama sto joj naredi... Ursula je Američki agent...
Šta se vi brinete za Francusku?!Kao Niger jaka zemlja pa ce reći nećemo više izvoziti u Francusku. Ima urana i na drugim mjestima. A kako fino izgleda ona cifra od 3 milijarde od zarade na struji.Postavite pitanje šta će biti u Bosni kad stanu iz ovog ili onog razloga elektrane u Tuzli i Kaknju.
Ne opskrubljuje Niger Francusku, NEGO Ftancuska OTIMA uranijum iz Nigera. Velika razlika.
Za 3 mjeseca su ovi gladni kruha bez Francuske, ovi imaju još gori neradnički, korupcijski, autodestruktivni mentalitet nego zemlje na Balkanu, i Balkan bolje živi kad netko drugi vodi kolo, kod ovih je to još više izraženo. Od pukih priča i inata se ne živi, pogledajte Venecuelu i slične koji su se inatili
To je odgovor za njihovo siromaštvo. Džaba im resursi kad nemaju mozga. Mogli su plivati u zlatu i nafti ali to je glupo i lijeno, pritom neorganizovano. I normalno je da dođeš i odneseš im sve kad vidiš kakve su budale i da im je džaba pričati. Afrički mentalitet je 100 puta nakaradniji od našeg.
Iako je zapadni svijet odbacio takav zao kolonijalni sistem, Francuska nije spremna napustiti ga jer joj svake godine, kroz tzv. kolonijalni porez, donosi oko 500 milijardi dolara.
kako god slijede nova poskupljenja u evropi
Pa pa
Francuska zaliha zlata i svega ko blata, a ovi nemaju feninga. Samo zavrci bagru
https://www.world-nuclear.org/information-library/nuclear-fuel-cycle/mining-of-uranium/world-uranium-mining-production.aspx Niger je tek na 6. mjestu kao izvoznik. Reagovace berze, ali nece neki preveliki skok biti cijene uranijuma. Kazastan drzi 46%, ako se desi sranje tamo, onda je veliki problem.
Francuzi da su pametni poslali bi vojsku tamo, pocistili smece, spakovali u vrece i poslali za moskvu..
Odlican komentar. Vidi se po broju negativnih da su ruski borovi aktivni. Haha
Francuska je podjednako kao i prije kolonijalna sila, samo u ljepsoj ambalazi. Zlocini koje je pocinila u skoro svakoj zemlji, koje su do prije vise od 50 godina bile njihove kolonije, se danas mogu okarakterisati kao genocidi. Drzava sa fashistickom prosloscu, od koje danas zive u blagostanju.