Privreda
23

Globalhost preuzeo brigu o klijentima kompanije Hosting Avalon BiH

Početkom 2016. godine poduzeće Globalhost d.o.o., inače jedna od vodećih kompanija u Bosni i Hercegovini kada je u pitanju pružanje usluga iz oblasti web hostinga, preuzelo je web hosting i domain djelatnost kompanije Hosting Avalon BiH, te brigu o svim njihovim postojećim web hosting i domain klijentima.

Globalhost je sa svojom uslugom, koja je dostupna putem web stranice www.global.ba, prisutan na tržištu Bosne i Hercegovine više od 15 godina. Kompanija se bavi pružanjem usluga iz oblasti web hostinga, kako malim tako i većim, zahtjevnim klijentima.

Usluge kao što su shared web hosting, Reseller hosting, VPS serveri, Dedicirani serveri i Shoutcast su bazirane na vlastitoj infrastrukturi i vlastitim resursima, što je garancija stabilne i kvalitetne usluge, pogotovo kada su u pitanju klijenti iz naše regije.

Važno je istaći i to da je Globalhost ovlašteni registrar državne domene Bosne i Hercegovine (.ba), te reseller GeoTrust SSL certifikata.

Akvizicija Hosting Avalona BiH (avalon.ba i vrh.ba) je druga veća akvizicija Globalhosta. Ističemo i da je Globalhost početkom 2015. godine preuzeo web hosting i domain djelatnost kompanije NetVision d.o.o. Sarajevo, a prema riječima direktora poduzeća Globalhost d.o.o. Perice Dujmovića, u planu je nastavak trenda širenja i unaprijeđenja usluga koje pruža ovo poduzeće.