Komentari (38)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Dobro je, ima i glupljih od nas i naših provala sa Končar vozom.
Ima, mi sa Talgo vozovima. Sto se tice Koncara, narucili su voz prototip, sto znaci ne testirani voz broj 1, firme koja nema iskustva i brand sto se tice te vrste vozova. Ono narucivanje te tipe vozova je ispravna, ta klasa vozova je potrebna BiH, "jedino" sto su za*** sto su narucili Koncar po cijeni skupljoj nego kosta ovaj francuski koji je iste klase, "samo" sto je francuski bolji i sigurniji, a tehnologija mu je jedno 20 godina ispred Koncara i nije prototip. Medjutim sto se tice Talga, tu su potencijali racunali da ce im druge strane zeljeznice dozvoliti da oni ulaze u njihove stanice i prevoze putnike, bez ikakvog sporazuma. Ono u biti to i nije bio los posao za Hrvatsku, Srbiju, Madjarsku i Sloveniju, jer ti fakticki strana zeljeznicka kompanija, vrsta kompanije koju sve vlade sufinansiraju jer nije dovoljno profitabilna, ti finansira zeljeznicki promet i sreca federalna pa su Hrvati pukli marze da su unistili cijeli projekt, jer bi FBIH zavrsila u ogromnim gubitcima.
Ogromnim gubitcima finansirajuci te budale iz ZFBIH, jer bi oni na tim medjunarodnim linijama sa Talgom napravili tolike gubitke, da bi u dubiozu poveli cijelu FBIH. Sreca pa su im Hrvati pukli marze s kojima su unistili projekt Talgo, tako da je FBIH "samo" u dubiozi 67 miliona eura. Inace gubitci bi bili 670 miliona eura da su ti vozovi saobracali. FBIH treba vozove koje su i Francuzi narucili, mislim tu klasu, ali provjerenog branda, koji kostaju u toj klasi, otprilike za million do dva miliona eura manje nego je kostao Koncar prototip. Napisao sam manje i to je tacno.
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
Da nije ministar Bosanac ?
nije, al mu je dajdzic :)
Zamjerio ga bosnjo stručnjak :-)
onlinerad.webs.com Zaradite dodatno od kuce,!!! Za sve osobe koji zele zaraditi ,100-200dolara mjesecno imaju osnovno poznavanje engleskog,pristup internetu i racunar,ukazala se prilika za to radom na nekoliko sajtova koji provjereno placaju .ne traze se nikakva ulaganja i isplate se vrse preko pay pal racuna(otvori se raucn na banci) svi sajtovi posjeduju forume na nasem jeziku i mnogo clanova sa nasih prostora- sajt s informacijama(mozete pogledat cisto informativno ) onlinerad.webs.com onlinerad.webs.com
nista, samo nek stanice podmazu malo vazelinom
Apsurda u BiH na svakom mjestu, zašto se ne zove Apsurdistan.
.......neki ga je zemo izmjerio odokativnom metodom..........
Ja mislim da je nasim "strucnjacima" upravo laknulo :)
Josh su ovo novi vozovi, kad se operu, skupit che se.
Izgleda da se glupost ne desava samo kod nas !"
ako im ne valja, nek nama poshalju, mi bash obnavljamo prugu, pa je mozhemo malo i proshirit, nije frka. A ako i dalje ne pashe, raskomadat chemo te vozove u staro zheljezo, imamo kadrove za tako neshto na svakom koraku.
Kako se čovjek finije osjeća kad sazna da nisu debili samo kod nas, mada vjerujem da bi naši inženjeri promašili još najmanje visinu i dužinu.
Radi se o manjem propustu 100%.
U nas planirali uvest ćiru ali ih zayeb... široke tračnice koje je Tito postavio....
Ma kako oni samo dobro narucuju neodgovarajuce vozove, logicno
ovo kao da su naši političari naručivali, imamo i mi nove vozove koji stoje u ***ima i truhnu a ovamo se otplaćuju.
nemojte biti naivni....pa u eu je korupcija 50x veca nego u bih....to su njihovi zvanicni podatci...
Ne znam zašto mi ovo zvuči tako poznato?