Privreda
0

Filip Vujanović: Moramo se boriti protiv prekograničnog kriminala

Piše: A. B.
Filip Vujanović (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Filip Vujanović (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Predsjednik Crne Gore, Filip Vujanović, danas se obratio na 19. Međunarodnom sajmu privrede u Mostaru, kazavši da je potrebno pokazati prisustvo razvoja ekonomije u zemljama regije.

"Dobro je što se ovakvim manifestacijama pokazuje prisustvo razvoja ekonomije u zemljama bivše Jugoslavije, a tome dodatno pridonose visoke zvanice koje su prisutne ovdje. Pitanje ekonomije danas predstavlja centralno pitanje u regionu. Moramo sve učiniti da razvijemo ekonomiju i prekograničnu saradnju i stvorimo bolji investicioni ambijent za sve nas", kazao je Filipović.

Dodao je također da su se visoki zvaničnici zemalja iz regije danas sastali kako bi ostvarili i razvili nove trgovinske olakšice s poduzetnicima.

"Crna Gora je spremna ponuditi sve ono što kroz svjetsku trgovinsku ekonomiju činimo, spremni smo učiniti sve na bilateralnom planu i putu kako bi se olakšala privredna saradnja", izjavio je predsjednik Crne Gore.

Za kraj je dodao da se zemlje iz regiona moraju boriti protiv prekograničnog kriminala, te da će se sve biti mnogo isplativije ako se udruže snage.