Komentari (53)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
kao nekad u Titino doba
da nisu 1995 traktorima isli na granicu...ih ne bi bilo nista od ovoga
zato radnici imaju 300 km platu
imaju 580 plate i placene doprinose...slaba je to lova ali je bolje kod kuce 500 nego u njemackoj 1500....
mislis da bi nase zene mogle toliko zaraditi u njemackoj?....medicinske sestre i doktorice da....ali ove radnice svakako ne
meni je uvijek drago kada vidim ovakve pozitivne stvari, pogotovo ako se proizvod izvozi vani. ja recimo gledam da sto vise kupujem domace proizvode i to u domacim trznim centrima. kad vidim da neko janu kupi, pozli mi. ili dukatovo mlijeko. ima hiljade primjera.
ja kupujem dukat, jeftinije je od bihackog Meglea i proizvodi se u BiH, a i kvalitetnije. pio Janu ili Kiseljak isto je, hrvatske su obje firme
@ maximus, za kiseljak se djelimicno slazem, jer ipak agrokor u ovom slucaju placa porez. i doprinose, plate, te tako bar dio novca ostane u BiH. Jana ( isto vlasnik agrokor), se puni u hrvatskoj, dakle kod nas uzmu sve pare, samo dio ode u pdv. A usput, ja ni sarajevski kiseljak ne pijem. Bolje tesanjski kiseljak ili od sarajevske pivare. Dok god budemo davali prednost stranim proizvodima, pogotovo ako su u 5 deka sa nasim (npr mlijeko), nema nam napretka.
meni je uvijek drago kada vidim ovakve pozitivne stvari, pogotovo ako se proizvod izvozi vani. ja recimo gledam da sto vise kupujem domace proizvode i to u domacim trznim centrima. kad vidim da neko janu kupi, pozli mi. ili dukatovo mlijeko. ima hiljade primjera.
Volim vidjeti kad bilo šta radi ovdje, ali reklamirati ovo je dno dna. Igrajte se malo ovim brojevima, izvoze cipele po cijeni malo više od 7 KM. Čitava mjesečna proizvodnja po radniku iznosi oko 800 KM. U ovoj fabrici radnik ima platu maksimalno 200-300 KM. (jeftini) Kinez za isti taj posao zarađuje najmanje 800 KM, pa razmislite u kojoj galaksiji mi živimo i šta nam se prodaje ko neki uspjeh.
blue ... znas to da ima 200-300 KM ... hahaha kinez ima platu od 800 KM decko ne znam kako da ti kazem ovo ali POJMA ti nemas ... kakvih bolan 800 KM kinez radi za nadnicu od par dolara raspitaj se malo
a kolka je plata i koliko ih radi na crno ko i u ovim firmama tog tipa iz moje okoline?
BRAVO ZA BEMU! DOKAZ DA SE SVE MOŽE - KAD SE HOĆE RADITI! Naša Aida i ostale fabrike su uništene. Zar nisu mogli da budu kao Bema? Al' nekom je izgleda bilo u interesu da uništi SVE! Pa poslije uništenja da govori kako će ON poboljšati ekonomsku situaciju. To ti dođe isto kad te đelat prije smaknuća pita za posljednju želju.
@DzekoBosnaPovrata, žao mi je tastature na kojoj tipkaš. Stvarno žao! :(
@jugarkKG, :))))))) Imamo. I Mile je naš, Bosanac! :))))) Jest da je Srbin, ali je BiH državljanin!
PRIKAŽI ODGOVORE (9)
Napokon jedna pozitivna vijest