Komentari (73)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
U svakoj normalnoj drzavi je tako. Osnovne zivotne namirnice nula, ostalo luksuz neka ide i na 30 sto se mene tice. Lijepo u aldiju, lidlu sve 0 sto je ulje, brasno, secer. Ostalo neka deru, svako zasluzuje hljeb a ne kontejner da rovari
Koja je to normalna drzava, imas fino google i tabelu PDV po drzavam pa pogledaj
PDV treba upravo biti najveci na elementarne potrepstine poput brasna i hrane, jer to svi kupuju i onda logicno time se jaca drzava preko veceg PDVa.
Da bi se implementirala nova poreska stopa samo u fiskalnim štampačima, serviseri moraju obići sve vlasnike kasa i podesiti novu stopu (stopa K - 0%), artikli se moraju reprogramirati. A gdje je još UIO da se pripremi za obračun. Ovo je lažna vijest, predizborno obećanje, a posle izbora, ništa od toga.
Pa nisu to respiratori pa da se naredi odmah
Ne dirajte nsita jer ce te samo izazvati jos poskupljenja!
Nama je i hrana postala luksuz.
Slava vakcini slava Ukrajini!
hahaha, eto ti drzave. treba jedno 2-3 mjeseca da se uopste tehnicki implementira promjena i to ti je to. jad u cemer kake biramo da vode ovu drzavu.
Oni nisu normalni!
Izbori ?
Eto dočekah i to, samo kad će se ostvariti?
U prevodu,kupite zalihu stocka,marlbora,i zlatni lancic (koji cete pokloniti djevojci ili supruzi za Novu godinu) do oktobra.A od oktobra brasno,ulje,secer i ostalo 🤔
bolje ista nego nista od ovih laprdala😅
Samo obmanjuju javnost . Ovo vise ne moze narodu pod kapu . Niti ce smanjiti pdv na zivotne namirnice niti ce ukinuti akcize na gorivo . Narode brzo ce oktobar izadjite masovno na izbore i pometite olovkom ovu gamad koja samo sisa nase pare .
a sta je sa akcizama gorivo opet poskupilo na svim pumpama
Ovo je besmisleno, izazvati će ogromne troškove kod trgovaca vezano za fiskalne kase i izmjene software-a što će se odrazit na maržu. Također teko će biti definisati šta je luksuz, postoji dobra šansa da će u konačnici porezi biti veći nego sada.
Ukidanjem kantona stedimo pet milijardi marka..
ovi ne znaju što rade, u našem narodu bi se reklo oni bi i konja razvalili. da li su oni svjesni šta znači napraviti krovnu sistemsku promjenu, pa nakon tri mjeseca vratiti na staro. rade bez ikakve strategije a ne znaju ni zašto. efekti će na kraju biti sasvim suprotni onome što javnost očekuje, a o dodatnim troškovima i šteti koji će se nanijeti cijelom poslovnom sistemu (koji neće stići ni da implemenira te promjene) da i ne govorimo.
Lažna vijest, predizborno obećanje. A zapravo vrijeđanje inteligencije naroda, po ko zna koji put. Ako je jedno sigurno, ovi političari koji su sada na vlasti nikada ne rade iskreno za narod. Uvijek je neka podvala.