Komentari (103)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
A uvozna će biti bolja klix. Ma mrš u pm.
Nek ti mater jede vnago
..a ti jedi uvozna
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Hrana je svugdje lošija kako godine prolaze. Zbog rapidnog rasta populacije, oskudice vode i promjene klime, sve je manje obradivog zemljišta, GMO i jeftine metode obrade i uzgoja se rapidno šire radi ušteda i profita, organske hrane je sve manje. To je realnost svugdje, ne samo u BiH.
Organska hrana je puna bakterija i buđi, a skuplja je zato što manje rađa ne zato šo je bolja
zato svak sa dva klikera u glavi će proizvest sam sebi svoje,ako nemaš svoje zemlje svako će ti dati 500m2 za tu namjenu u korištenje,zemlje ima koliko hoćeš samo volja i znoja treba malo
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
A nije dobar GIKIL - jedini proizvodjac vjestackog (azotnog) djubriva u BiH..eto sad ne proizvodi i imate 400% povecanje cijene, a losiji kvalitet.
Ako ova drzava nema para da kupi narodu dobro i kvalitetno sjeme, onda je..t je!
Nema vise krompiruse
"Kako posijes tako ces i poznjeti"
Ja sam poljoprivrednik, i kad vidim ovako nesto sramota me, dodje mi da odem prati guzice Hitlerovim vrsnjacima kao mnoge bosnje.. Jel znate kako je tesko prodati bosnji nesto? Jel znate da 90% mojih komsija nece da uzme nista od mene (plastenicka proizvodnja, domaci pilici) mnogo kvalitetnije i bolje od uvoza garantujem zivotom. Cijena je tu negdje, mozda neke stvari i jeftinije kod mene.. Al necemo se mi gurat, nama je draze da komsija nema nego da ima..
Nazalost takvi smo, i dok se to ne promjeni nasi domacini ce biti na ivici bankrota i propasti, a bosnjo ce se trovati sa uvoznim sranjem da ne kazem drugaciie, dok ce nase propadati i ici u bescjenje cisto da izvadimo bar ulog i da mozemo prezivjet.. APELUJEM NA SVE DA UZIMAMO DOMACE, DA FORSIRAMO DOMACE, SAMO TAKO CE NAM SVIMA BITI BOLJE PA I U MARKU DA NE GLEDAMO NEKAD, NIJE TO NISTA LJUDI, GURAJMO SE, DAJTE DA IDEMO NAPRIJED ZAJEDNO
Najbolje da das za dzabe😂😂😂😂
Ko da je sad nesto bolja sve sama gmo sranja
ne valjaju vam istrazivanja .. cak sto vise gnojiva koja se koriste kao i sjeme koje je gmo i uticu na e gradjana... bolje je autohtono sjeme i organskognojivo a koliko kenjaju bh gradjani mogli bi gnojiti i citavu EU ....
a kao dosad je bila top, de ba sjašite
Da je vjecna, jos malo rodjendan 😉
Pa i ovo sto i uvozimo nije nista bolje, jer su nas svrstali u trece zenlje svijeta (nutela, red bull, piva, ulje, igracke za djecu, autodijelovi, sva hrana i pica). Sve je otpad.
Al će zato cijena ostat nepromijenjena.
Ja proizvodim organski krompir, grah itd.spreman na svaku kontrolu. Svaki godine problem sa prodajom, a cijene su tek tolike da ne umrem. Ove godine nema vise toga, Slovenija me čeka. A vi i dalje serite po poljoprivrednicima, i jest ćete stiropor iz Kine. Ugasili su milion poljoprivrednih gazdinstava.
Po pravilu 3 loše godine usjeva su u svakoj zemlji donijele rat.Kod nas su već dvi loše zbači iduće će bit boksa.
Kriv je i narod. Više voli kupit u konzumu bingu za dvije marke krompira nego od seljaka za marku ipo.
Bićo i novinar se slabo razumiju u poljoprivrednu proizvodnju. Naime, zbog loših sjemena i đubriva samo urod može biti lošiji, što ne mora nužno utjecati na kvalitetu domaće hrane.