Komentari (25)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ma Euroasfalt-u i ŽGP-u dati da rade, pokazali su se na Vc da znaju raditi!
Bgm i rade odlicno, dionica preko butila ide velikom brzinom.. Firmama svaka cast..
Ovo bi bilo od velikog značaja za BiH, super bi bilo i kada bi posao dobilo neko naše preduzeće da radnici dobiju priliku da zarade, sve u svemu pozitivno! Držimo palčeve!
super bi bilo dati prioritet domacim firmama, ali kao sto vidimo i Kinezi su se umijesali :D
Netreba ni raspisivat medžunarodni tender kad imamo naše firme.Prvo zapošljavamo svoj narod,a drugo novac ostaje u BiH.Raspisivati medžunarodni tender samo ako naše firme nemogu ili nisu sposobne da urade poslove.
Glupo je malo pitanje kojoj kompaniji dati izgradnju tunela Karaula. Vratimo se malo na iskustva nekih zemalja koje su izgradnjom autoputeva i slicnih poslova smanjivale nezaposlenost. Onoj kompaniji koja bi pri izgradnji tunela angazovala najvise resursa iz BiH, bilo sirovina ili ljudstva, toj kompaniji treba povjeriti izgradnju tunela.
nadam se da ce neka nasa firma da dobije, samo mi jos treba da nam kinezi i tunel prave -.- ne mos ih se rijesiti -.-
paranoicno....PREDLAZEM DA IZGRADNJU TUNELA DODIJELIMO FIRMI SCT IZ NASE NAM DRAGE DEZELE ...... kome dati izgradnju tunella araula naravno onoj firmi koja je radila dva tunela i dionu trase na izlazu iz Olovskih luka prema Tuzli. Poso kvalitetno odraden mislim d asu radile nase firme ako nije HIDROGRADNJA ili ŽGP neznam tacno.
Abd izaći će i Tuzla nekad iz saobraćajne izolacije, dosta je treći po veličini grad u državi bio u nemilosti SDA-ovih kadrova koji su je kažnjavali samo zato što u ovom gradu nikad nisu i neće pobijediti nacionalističke stranke.
JV Euro-asfalt d.o.o. & GP ŽGP d.d. drzim Vam fige
Dajte to nekoj Slovenskoj firmi pa neka vas opet izlevate
Red je da se nesto konkretno uradi sa parama a ne da se stavlajju u dzep kao prije... :D
Da dopunimo malo o čemu se zapravo radi prema dokumentaciji Tunel "Karaula" ispod prevoja Karaula u dužini od 902 m2 je projektovan u okviru Izvedbenog projekta. Radovi na izgradnji ovog tunela će obuhvatati građevinske radove na izgradnji objekta tunela u dužini od 902 m2, građevinske radove na izgradnji izlaza u nuždi u dužini od 418m2, izgradnja vanjske i unutrašnje odvodnje, izgradnja saobraćajnice do nivoa tampona ispred portala tunela u dužini 818 m2+315 m2, opremanje tunela (snabdijevanje električnom energijom, rasvjeta, ventilacija, dojava i zaštita od požara...). Radovi će se izvoditi u dvije faze, a u prvoj, koja će trajati 10 mjeseci će se raditi građevinski radovi, pripadajuća odvodnja, izgradnja saobraćajnice i snabdijevanje električnom energijom, a u drugoj, koja će trajati šest mjeseci, opremanje tunela. Znači po okončanju postupka radovi bi trebali biti završeni za nešto manje od 1, 5 godina.
Volio bih da neka domaca firma dobije ovaj posao,ali kad sam vidio da grcki Aktor ucestvuje na ovom tenderu, mislim da bi oni najbolje izveli ovaj posao.Nedavno je Aktor zavrsio dva tunela u Albaniji i to prije roka a rezultat je odlican.
Mogu reći da je najbolje na dionici od Tuzle do Sarajeva. Radi se o magistralnoj cesti koja ide preko prevoja Karaula i to je, vjerovali ili ne, najbolje održavana magistralna cesta u FBiH. Tamo je tako zato što se taj magistralni pravac redovito čisti. Znači, ne treba čekati na napada metar snijega, pa onda to čistiti. Nego, čim snijeg počne padati, odmah treba krenuti sa mašinama na teren i skidati slojeve koji se slažu na cestu, onako kako snijeg dolazi, tako ga odmah i uklanjati i posipati sol.
@jasno ko dan sta je pjesnik htio da kaze ??? :-) malo si fulio temu...cini mi se...
Svaka cast na prfosionalnom i odgovrnom obavljanju posla i sto je najvaznije, sve u skladu s Zakonom. Nakon su dosli ljudi koji misle na ovu drzavu, a ne samo na svoje dzepove.
Stvarno ste simpatični ima vas nekoliko. Možda ne shvatate da je dovoljno kliknuti na vaše profile i vidjeti historiju komentara. Barem se javno deklarišite. http://www.klix.ba/profil/macina-trava
Simpaticniji si ti kad se vidi da ti je ko malo krivo sto ce tunel ubrzo graditi. Za te koje ti simpatises gradnja je izgleda bila haram.
ko sto gledam, neka firma van bh ce da dobije projekat!!!
i to iz hrvatskee,.,