Komentari (62)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
po kojem osnovu struja poskupljuje,u drugim zemljama ne proizvode dovoljno pa je skuplja,a mi i za izvoza imamo. Samo po narodu
Cijene evropske, a primanja vijetnamska...kaze Fadil Novalic jucer ako se poveca plata, izgubit ce se puno radna mjesta. Tucaj po sirotinji. Glasaj za SDA sirotinjo!
Pa po osnovu da će se povećati potrošnja struje u domaćinstvima zbog porasta cijene drugih energenata, pa tako da će se smanjiti količina za izvoz. Stručnjak je fino naveo do održivost cijene za domaćinstva kompenzira cijena izvoza.
Opet plaćeni članak i opet Mirza Kušljugić,.. Koji je plaćen da nas ucini energetski ovisnim.
Samo blok 7 ! Samo SDA
Zasto politicari stalno 'analiziraju' gluposti a ne rade ono sto se moze, to je misterija! Da od 'napredne novaliceve ekonomije' i 'rekordnih' poreza svake godine nadju nacina da 'ukradu' par miliona i naprave par vjetrenjaca to bih bilo najpametnije. Pa valjda je logicno ako se samo prica o javasluku umjesto da ama bas iko ista pokrene da se ostvari, da ce biti 'kriticna' buducnost.
Ovo su price za malu djecu i za priglupe. BiH izvozi trecinu struje. EU od 2023. uvodi porez na CO2 na steuju koja se u EU uvozi izvan, a najvise te struje je dolazilo iz BiH i Rusije. Time ce ta struja ostati viska, i da bi je izvezli u EU mi cemo morati sa je nudimo haman dzabe da bi je oni kupili. Nama su hidroelektranez te par vjetro i solarnih elektrana doboljne. Termoelektrane ce se morati zatvoriti. To ce odvuci ZDK i TK u propast, ali je to neminovno.
Privatizirati elektroprivrede i uspostaviti jaku nestranačku regulatornu agenciju. Sve subvencije koje su bile za mini-hidroulekrtane preusmjeriti na mala kućanstva za subvencioniranje mini solarne elektrane.
Članak Klika. Ova crna iza bradonje...mmmmmm...
Iskreno, mene ne iznenađuje ova mirzina najava,nego me čudi kako niko nije izišao ispred IZ BiH pa najavio poskupljenje njihovih marži i usluga,kao i članarina? Jbg, budžet je pun,ovce na broju i vrijeme ih je šišati...
Jel opet poskupljenje na račun rudara. Obecase nam povecanje plate za 230 KM a izgleda nista od toga. Nema nikakvog povecanja plate. Samo treba ici odavdje iz ove rupcage od zemlje sto dalje i nikada se ne vracati vise ovdje
Izvozimo struju,znaci imamo viska....ali ce poskupit???Samo udrite,mozemo mi pregurat sa 28km mjesec..ne dirajte nam samo dzamije,crkve i neka nasih i njihovih
Ako ostane ista vladajuća struktura onda čeka.
Sreća neće bit izbora, opet nas Čović spašava;
Ne ceka, neka EP BiH raspusti 80% uhljeba u svojim redovima i smanji izvoz struje u EU, rijesen PROBLEM! Povecanje cijene struje nema niti ce je biti!
Haj samo probajte, dinamitom ću raznijet ovaj stub u dvorištu
Električna energija ne može da ima "skok cijene", to je kao da kažete da vazduh ima "skok cijene". Ona je svuda dostupna u neograničenim količinama.
'Potrebne solarne elektrane ili ploče, za koje Vlada FBiH nema kapacitete' - Vidjećete kako imaju za nove Audije a narod će samo da gleda i kukumače
104-ti razlog zašto birati Baketa - lista se nastavlja munjevito.
Ne moraš bit stručnjak da bi znao da će sve poskupit na jesen i slj.godine.Ovo je sad mila majka