Komentari (217)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ja bih uveo da ove državne institucije rade i nedjeljom :) toliko malo rade da ništa ne urade za 5 dana, i mi stalno nešto čekamo gubimo život sa njima čekajući papir iz opštine,ministarstva i sl
Cavalic je skroz u pravu. Suplja je prica da se fol radi svaki dan. Pa ko radi nedjeljom, nece raditi ponedjeljkom. I obrnuto. Niko od radnika ne radi svih 7 dana u sedmici, tako da je sasvim normalno da firme rade svih 7 dana ali da rotiraju zaposlenike tako da svako ima bar 1-2 dana odmora sedmicno. A zabraniti rad potpuno je idiotizam.
Konju krajnje je vrijeme da zena koja radi u trgovini moze sa djecom i muzem otic na izlet . Samo ssefovi sebi dadnu slobodnu nedelju a za trgovkinje i njenu familiju se ne mari.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Cavalicu radi li tvoja zene nedjeljom ili se napirlita pa ide u kupovinu. Vidi moja zena radi nedjelju a ja slobodan sa djecom ona dobije utorak ili srijedu.voljeli bi i mi u nedjelju zajedno na izlet ali ne moze.
Radi li on subotom i nedjeljom,pitam se.
Cuj kretena, utjecaj crkve kao. Pa sta bi ti majstore, mozda petak da ti bude neradni? Ionako si navikao izaci na dzumu i zapalit kuci onda.
Da ti radi zena u Bingom za kasom, pa da imas dijete, pa bi te vidio kad bi proveo zajedno vikend sa djetetom. SMRADU JEDAN NADAMS E DA OVO CITAS. HARUN BESLIJA MOJA IME
Nek napusti bingo i nek bude sa djecom. Nije niko nikoga natjerao da radi.
Sekularizam znaci da proces donosenja zakona ne ukljucuje vjerske institucije. Dakle, mogu se saslusati vjerski poglavari i donijeti zakon, to ne narusava sekularizam. Sekularizam bi narusavao da vjerske institucije imaju pravo veta na zakone.
Reče vječni uhljeb nije se oznojio čitav život,radi ti nedjelju parazitu.
Neki trgovacki lanci rade tjeraju radnike da rade jedan dan dvije smjene , da bio dobio jedan dan slobodan u sedmici .Znaci nema ni jedan slobodan dan kad preracinas sate . Gdje su tu prava radnika ?
Želja njih stotine i stotine hiljada je da ne rade nedjelju! I sad se neko pravi kao to nije dobro za njih!
Sto nedjeljom, moglo bi i petkom?
Povecajte plate, dnevnice vikendom staviti na puta 3 i vidjet ces kako ce se lijepo i sa dopustenjem raditi...
O ostali svijete ugledate se na Bosnu. Zatvorite trgovine nedjeljom hahaha. Pa ima li to igdje? Ispade da trgovci u Bosni rade 7 dana u sedmici. Ako vam ne godi trazite drugi posao.
Ja budaletine ove sta, isprica majko moja draga. Tko nas sve predstavlja, fuj.
Licno sam da sve radi svim danima one privredne grane koje su u sluzbi stanovnistva (naravno zakonom regulisati uz podrsku sindikata) a ne da pojedini to iskoriste i bude izivljavanje,prepisite od Skandinavije a posebno Svedske,uvijek ima neko ko bi radio a svima dobro,drzavi porez,radniku plata a i vlasniku dobit....a Bosanski insan svakako radi i subotom i nedeljom al na crno,pa kad se sta desi kuknjava,nit osiguran niti sto drugo....
Masovno otpuštanje radnika za 15 % u marketima. Idemo dalje
Probaj Čavaliću na vlastitom primjeru, nek ti gospođa radi nedjeljom. Kako li je do rata sve ferceralo, niko nedjeljom nije radio niti je ko pominjao religijske aspekte. Sve novokomponovani, veliki M92 vjernici. Fuj u sta se pretvorismo.
Pročitaj ponovo tri puta pa komentariši,gospođa može i srijedu odmarati ..što pumpe ne zatvore,gorivo se može sipati u subotu.
Radite ljudi 60 sati za 596 km