Privreda
0

BH privrednicima predstavljen sadržaj sajma Klagenfurt

FENA
Firma Karntner Messen Klagenfurt iz Austrije danas je u Sarajevu, uz podršku bh. kompanije StrikConsulting, predstavila domaćim privrednicima sadržaj 50. internacionalnog sajma drveta Klagenfurt koji će biti održan u tom austrijskom gradu od 28. do 31. augusta.

Ujedno to je bila i prilika da se uputi poziv bh. drvoprerađivačima i svim predstavnicima iz oblasti menadžmenta i inžinjeringa u šumarstvu te predstavnicima tehnologija pilanja i drvoprerade, sistema gradnje drvnih konstrukcija i proizvoda od drveta, transporta i logistike, te bioenergije i tehnologija za očuvanje okoliša, da učestvuju na tom najvećem sajmu drveta u srednjoj i jugoistočnoj Evropi.

Na 60.000 kvadratnih metara izložbenog prostora i ove godine u Klagenfurtu će se, kako je kazao vođa projekta Karl Platzer, predstaviti oko 400 kompanija iz 18 zemalja, od kojih je većina iz Njemačke i Italije, dok će prvi put učestvovati predstavnici Belgije, Rumunije i Rusije.

Također, ove godine sajam prvi put pruža priliku bh. firmama da se predstave na štandu od 100 metara kvadratnih za samo četvrtinu iznosa od ukupne zakupnine štanda.

Nastupanje bh. firmi na Klagenfurt sajmu, prema ocjeni Fuada Strika, direktora kompanije StrikConsulting, bit će izuzetna prilika za predstavljanje mogućnosti i potencijala bh. drvne industrije austrijskom i evropskom tržištu, dok je današnja prezentacija, smatra on, motiv da privredne komore i udruženja animiraju svoje članstvo da nastupe na tom sajmu.

Sajam će pratiti i mnoge manifestacije, kao što su: Austrijski susret šumarstva, 33. internacionalni simpozij za šumarstvo i drvnu industriju, te 8. evropsko takmičenje stolara.