Komentari (63)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
pa nemozemo kupovat svaki dan 3-de,neka se malo i menadjment pobrine za plasiranje robe malo srbija malo hrvatska pa slovenija itd....ima tu jos lopovluka..
...kako da nema...a sto nece biti Kad nema procesuiranja odgovornih za trenutno stanje...gdje su nestali milioni??? Ko je iznio pare iz firme i napravio dugove i dubioze? I sad bez rijesenog tog pitanja krenulo se u humanitarnu obnovu firme koja jos ima iste parazite... Naravno da ce opet sve pojesti....
Svaka čast Diti. Ali i ja svaku marku krvavo zaradim, ne znam ni sam više kako. Ako će me Ditin proizvod lošijeg kvaliteta koštati, zbog količine recimo koju moram upotrijebiti, skuplje od nekog drugog, žao mi je, ali ja ću izabrati ono što me za džep povoljnije dođe. Lako je nabijati patriotske priče preko sirotinjskih novčanika. Kad sam kokuz, ni meni niko iz Dite ne dođe pa me pita imam li za režije, hranu, školske knjige za dijete...
Odlično onda. Ako je cijenom povoljniji, naravno da ću ga kupiti. Ako su svi isti, kupit ću najpovoljniji. Ma koji proizvođać bio, ma odakle. Makro ekonomska slika se teško može popravljati konzumentističkim patriotizmom u vrijeme kada bar 80% stanovništva preživljava. Ali recim kod mliječnih proizvoda sam itekako patriota, jer naši proizvodi su u ogrmnom broju slučajeva bolji i povoljniji, te se naravno podrazumijeva da ću ih kupiti. U istom cijenovnom rangu, uvijek ću kupiti naš proizvod. A i Violeta je naš brand, samo što oni nisu milionske kampanje pravili u samom početku kao Dita sa "Fakat miriše bijelo".
Shabane, ja sam svoj patriotizam dokazivao u rovovima, zato ti ova opaska "sine" nije baš umjesna. Poslije rata sam radio na sebi, tako da su sada moja tri svjetska jezika i prestižna diploma garant da neću biti kokuz. A dijete sam "samo" radničke porodice. Sa druge strane moj fah, a to je upravo marketing mi sam po sebi govori da nekadašnji konglomerati tipa Dite koji je kao Saponija građen za tržište sigurnog plasmana (SFRJ) od 22 miliona ljudi, nikako se nije smio razbacivati novcima, već se prilagoditi tržištu. Radnici Dite su napravili ogromnu grešku što nisu dizali glas kada je trebalo tj u samoj privatizaciji kada su objeručke prihvatili novog vlasnika koji ih je od inovativne fabrike pokušao pretvoriti u generičkog proizvođača brandova koje je zastupao.To što sam malo banalizirao neke stvari u prvom licu u mom uvodnom postu sam uradio samo iz čistog i prostog razumijevanja situacije.A vi se i dalje ložite na te kvazipatriotske priče.Upamti, bez konzumeta nema ni proizvođača.
PRIKAŽI ODGOVORE (16)
samo kupujte ditu neka malo živne i taj tuzlanski kanton
3de extra :D
violeta uložila 50.000.000KM u proizvodnju .proizvodni kapacitet 6.000 boca napunjenih upakovanih deterđenata za 1 sat, proizvodi i ambalažu za svoje artikle.
Zašto gospoga sindikalci ne izdvoje ovih 160 000KM za ovaj parovod ionako nam đaba odbija od plate. Gosp. Bajramoviću samo đaba trljate guzovima od fotelju.
DŽE ČETE VI ZA NOVU GODINU JARANI ?
Ma ne znam jarane. U pm najvjerovatnije
Diti treba kompletna restauracija, modernizacija. Cijelo ljeto su imali volontere koji su im radili za dzabe, a oni sebi dijelili plate umjesto da su te plate iskoristili da kupe masinu za punjenje boca ili cak da su te iste pare iskoristili za taj parovod sto im treba. Problem je sto tu jos uvijek rade ljudi koji milse da kod nas jos uvijek vazi socijalisticko uredjenje i da je neko duzan da im pomaze. Takod je treba se potruditi i na kvaliteti proizvoda da bi ga mogao izvoziti. Standardi su se promijenili, prije svega kriteriji koji dozvoljavaju da se neki proizvod izvozi u neku drugu drzavu. Trenutno mi bas i m ozemo izvoziti na Kosovo jer oni jos uvijek nemaju uredjene standarde o koristenju deterdzenat i ostalih hemikalija koje mogu da uticu lose po okolinu. A zadnje i najvaznije nije dita jedina fabrika deterdzenata u BiH, ima ih jos, i to onih koje ispunjavaju uslove za izvoz pa se tesko probijaju na inostrana trzista.
Kupila i ja ovaj proizvod. Srednja zalost. Ne moze se mjeriti sa Pur,Feri ili DM. Uvijek kupujem kvalitetne spuzvice za sudje. Pakiranje neprakticno. Ko ima uzi stalak na sudoperu onda cesto klizi. To mi se desava nazalost i sa Feriem. Ambalaza izuzetno kruta i treba dobro pritisnuti da izadje tecnost. Eto kupila,vise necu.
Ja se uvijek nasmijem kada vidim negativne cifre, a niko ni da pisne šta je to pisac pogriješio. Što je napisao svojeiskustvo pa onda se, kao, tako blati domaći proizvod I radnici koji se bore za opstanak? Napisao je neko gore nešto gdje je sasvim u pravu - kad je propadala Dita, radnici se i nisu čuli. Kao ni radnici sarajevskog Holiday Inn-a, odnosno pobunili su se kad ih je kupio Teloptic. A onda je bilo dobro kad je došao Austrijanac i upropastio hotel, a i državu zavrnuo za million. Mala Miccy, peri suđe onim za šta misliš da je dobro i što neće iritirati ruke, a cijenom ti odgovara. A ovih 33 idiota neće nikada nikom ništa dobro donijeti, a ponajmanje sebi.
@HomerS To i radim,jest me briga sta ce ko rec. Kupila sam proizvod i imam ga pravo ocijeniti. Nekoliko puta sam o ovoj i slicnim temama rekla da za svoj novac imam pravo kupovati sta zelim. Amen! Ne izbjegavam domace proizvode,dosta mlijecnih kupujem. Ali vecina ne valja pa taman da ga moj caca napravio. Ponovit cu,klixovci sole pamet a vecina peru ves Faxom,piju Franck i Karlovacko i mazu Argete.
Diti treba da skonta da pola stanovnika BiH ima masine za sudje. Kad tu cinjenicu apsolviraju, onda se moze ici dalje.
Evo Srbi u 21 stoljeću postaju poturice i vraćaju se vjeri svojih pradjedova... Prvo pagani, pa hrišćani, pa muslimani, pa ponovo hrišćani, pa evo opet muslimani. http://www.kurir.rs/vesti/drust vo/pobuna-mestana-celo-selo-sopic-prelazi-u-islam-clanak-1963843
Uzmajmo domace da podrzimo i radnike dite i privredu BiH jer ti radnici zaradivaju za svoju djecu hranu i uvjek cu da kupujem nase
meni je žao al ovaj bijeli fairy iz POljske drma guzove, stvarno mi je žao jarani, sa frtaljem Fairy-a operem ruke od jagnjetine ko da je nisam ni pipno
kakva duša, nema bolan duše
A zašto bi JP EP dala novac za privatno preduzeće? Jel dogovoren povrat novca? i hoćemo li palćati skuplju struju zbog toga? Šta ako svi krenu da traže da im termoelektrana nešto napravi? Zašto su prodali većinski paket dionica tom kriminalcu iz Sarajeva koji ih je zavalio? I gdje je uopće sada tih 30 miliona koliki dug je napravio? Kod tog "biznismena"? Milion pitanja. I ja sam za # 387, ali ovi traže previše, da im volonteri rade, a oni primaju punu platu. Neka rade 6 mjeseci za minimalac i naprave taj parovod.
Svaka čast vama, samo gurajte naprijed!!!!
treba i meni milion eura pa nemam
osim sto si LUD ti si i GLUP ;)