Komentari (100)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
je*bo mater, hoce li covjek ista dobro procitati iz ove zemlje.. a narocito u novoj godini.. zar se svaki mjesec mora vrsiti jebena izmjena zakona o novim poskupljenjima..? fakat ovu drzavu treba sravniti sa zemljom.. ovo je vise prevrsilo svaku mjeru.. onima plate po 20.000 hiljada, cigarete poskupile, ok neka su.. narod prelazi na duhan, i sada i to povecavaju.. pa ovo vise nije normalno gdje mi zivimo i sta nam rade..
Hteli ste kapitalizam, da zivite kao na zapadu. Sta je sad problem?
Socijal demokrate su kapitalisti. Oni podrzavaju privatnu svojinu. Ja ipak mislim da kad ste rusili jugoslaviju svi ste sanjali da u kapitalizmu budete gazde, da vozite skupe aute i nista ne radite. A sad kad je doslo iz dupeta u glavu, kad nemate za hleba smeta vam nesto.
PRIKAŽI ODGOVORE (17)
Kreteni jedni, povećavalki ste akcize na cigare da bi namakeli prihode i s tim prešli psihološku granicu i šta se desilo? Ljudi su počeli pušiti duhan, uglavnom onaj koji je oporezovan i na kojem ima poreska markica. Opet naprav ite istu grešku i većina će pošeti kupovati duhan na crno, ili čak i saditi. Kreteni jedni, pojma vi nemate o potrošačima .
ja im samo zelim da im se djeca na heroin navuku!!!
Bilo je i vrijeme.Kako su poskupile cigarete moje radne kolege su nabavile duhan,filtere i masinicu,pola radnog vremena prave cigarete,to je kontraproduktivno i pogubno za ekonomiju BiH :)
M jašta,ispoštovali ste sve druge obaveze pa sad i ovu da ispoštujete..
Ovo niddjjjjjeeee na svijetu nemaaa vakoooo... Ma nista jarane, idemo se bavit nekom ilegalom kao sto Damir rece "skoro ilegalom".. Ja necu skoro nego pravom ilegalom... Travu malo sijati, preprodavati, barem je zdrava.. Mirna savjest! Ma ne bojim vas se miševi bolan, kakva siva ekonomija, hocu bolan da prezivim!
*ebo vam MMF nanaru,samo nas zadužujete da bi vi imali . Kad če MMF narediti da se PLAČE podignu za 50 %,pa poslije pola godine još 50%....
Ovi iz fds- laganini ce na biro skupa sa obim iz mostara. Sve sto radi u plusu moramo sjebati pa prodati, to je izgleda nas politicki pravac
pocecemo i saksije da cimuramo
A kad treba uvesti zakon protiv pusenja u zatvorenim prostorima i na javnim mjestima, a-a, ovima iz FDS-a to ne pase. A Boga mi, ni iz ostalih fabrika.
Pa naravno da treba ispod stola sve prodavati. Podrzavam svaki sverc. Sta da uzme porez pa da mogu novi uhljupi primati plate po ministarstvima. Sav taj novac ode na plate, bonuse i naknade. Nek sverca ko god moze
jevtinije pušit travu a bogami i zdravije
@Dornauszieher Gdje ćete jadan ne bio. "Sunce tuđeg neba, Neće vas grijat kô što ovo grije;"
ljudi, da počnemo jest govna, oni bi nam uveli akcizu na govno.
alaj muljaju, neka objave rezultate kampanje otkupa duhana, koliko je hektara posađeno i koliko je predano duhana i naplaćeno akciza, pa će ispasti da fali više od 50% uroda, sigurno pojeli miševi
Nemojte ga rezat' onda, možda bude jeftinije :P
stvar je jednostavna. prodajite duvan u listu. rezanje naplatite posebno. na posebnom racunu ! za pola KM !