Komentari (5)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
jarane, dobro dosao u kapitalizam. niko te ne tjera da radis, mozes i da ne radis. dakle ipak nije robovlasnistvo.
Nominovan je on kao novi robovlasnicki pogon u novo doba. Naime, niko iz vlasti se ne pozabavi novim robovlasnickim gigantom koji hara i rabi svoje radnike kao u doba feudalaca, kada radnik nije imao gotovo nikaka prava, osim da radi, jede i gotovo nikako vremena za spavanje, a da ne govorim vremena za svoj privatni život. Cudno je kako su bosnjaci prodali dusu djavolu pa sto bi rekli u narodu \"NI PETKA NI SVECA\". Cesto je na bajram ujutro zajedno sa namaza i najezda plavih majica, kazu radili DVANESKU na bajram, komentarisuci \"OPET SUTRA U DRUGU MORAMO DOCI\"... Da ne govorim o nedjeljama i drzavnim praznicima, pa sve tako u nedogled. A NASA VLAST GLEDA, pa cutke se sklanja i ko zna koliku korist od sutnje ima... JADNO I CEMERNO!
molim vas saznajte ko je mafijaskoj firmi \"primorje\" dao ogronam ugovor za tunel vijenac.opet se sprema ista prevara kao i sa sct-om i zaobilaznicom. nasi kupljeni politicari uopste ne brinu sto ce opet i na isti nacin bosansko-hercegovacke firme raditi dzaba bez ikakve sanse da naplate svoj rad.to nikog ne interesuje...ja mislim da je neko prod\'o ovaj ugovor mafijasima iz \"primorja\" za dobre pare
Upravo tako Kenane, da ne govorim o tome sto svi sute o tome koliko su umijesani u pljacke njihovih vozila i sto je neizvodivo naplatiti casko, sto ne bi imali kad kradu od naroda? Ali koga su jednom prevarili nece drugi put....
Naravno da je uspješna firma, kako nemi i bila kad radnici rade po 12 sati , nerijetko i nedeljom za platu od 400-500 KM. Gdje je tu boljitak za radnike firme pitamo se. Nešto takvo je bilo u feudalizmu, ali ovo je gore izrabljivanje ljudi i korištenja teške ekonomske situacije u tu svrhu. Ali mogu to raditi kada nemamo uredjenu drzavu da kaže stop nema više, a narod jadni mora raditi jer nema gdje, e to je istina o toj firmi . Toliko .