Posao
11

U Cazinu uskoro 100 novih radnih mjesta

FENA
U Cazinu će danas biti potpisan Memoranduma o razumijevanju u implementaciji projekta "Stručno osposobljavanje i zapošljavanje stolara i tehničara za finalnu obradu drveta u proizvodnji lameliranih ploča i namještaja za potrebe preduzeća "Al Dihani doo Cazin“, najavljeno je iz Razvojne agencije Unsko-sanskog kantona.

Memorandum će potpisati predstavnici Misije USAID-a u BiH, Vlade Unsko-sanskog kantona, Federalnog zavoda za zapošljavanje, Općine Cazin, Službe za zapošljavanje USK, Mješovite srednje škola "Safet Krupić“ Bosanska Krupa, Razvojne agencije USK (RAUSK), Centra za promociju lokalnog razvoja (PLOD) i preduzeća "Al Dihani".

Potpisivanjem ovog dokumenta bit će stvoreni uvjeti za zapošljavanje do 100 novih radnika, koji će u skladu s razvojnim potrebama preduzeća "Al Dihani" u toku narednih godinu dana proći kroz program edukacije.

Radi se o stručnom osposobljavanju nezaposlenih osoba za obavljanje poslova koji po svom opisu odgovaraju zvanju/zanimanju tehničar finalne obrade drveta i stolar.

Realizacijom ovog i sličnih programa stručnog osposobljavanja doprinosi se daljnjoj izgradnji i jačanju javnog i privatnog partnerstva u cilju efikasnijeg rješavanja neuravnoteženosti ponude i potražnje za radnom snagom.