Prilika za pronalazak zaposlenja
0

FOTO / Počeo drugi regionalni Virtualni dan karijera i znanja 2011.

FENA
Portal Posao.ba u saradnji sa internet portalima za zapošljavanje u Hrvatskoj (MojPosao.net) i Srbiji (Infostud.com) od 5. do 12. oktobra organizira drugi regionalni Virtualni dan karijera i znanja, s ciljem jačanja međusobne saradnje kompanija i edukativnih ustanova sa ovih prostora, ali i poticanja mobilnosti na tržištu rada.
Foto: Davorin Sekulić/Sarajevo-x.com
Foto: Davorin Sekulić/Sarajevo-x.com
Menadžer YERP programa (Zapošljavanje i zadržavanje mladih) Erol Mujanović kazao je danas na pres-konferenciji u Sarajevu kako je cilj sajma da se doprinese rješavanju problema nezaposlenosti te da se mladi bolje snađu na tržište rada.

Federalni zavod za zapošljavanje je dugogodišnji partner ovog projekta čime je ojačana saradnja privatnog i javnog sektora u zapošljavanju u cilju povećanja stope zaposlenosti u BiH.

"Uvijek ćemo biti partneri ovakvim idejama. Pozivam sve koji imaju ideja da se obrate, jer ćemo zajednički doprinijeti poboljšanju stanja na tržištu rada, prije svega zapošljavanju mladih", rekao je direktor Federalnog zavoda za zapošljavanje Miralem Šarić.

Na ovogodišnjem sajmu bit će predstavljene najuspješnije kompanije iz BiH, Hrvatske i Srbije koje nude mogućnost zaposlenja.

Regionalni Virtualni dan karijera i znanja bit će održan na adresi www.DanKarijera.com na kojoj će biti postavljen 3D vizualni izložbeni prostor koji omogućava interaktivnu komunikaciju između zemalja učesnica - Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije.

Foto: Davorin Sekulić/Sarajevo-x.com
Foto: Davorin Sekulić/Sarajevo-x.com

"Posjetioci će u sklopu sajma moći jednostavno i brzo pregledati ponudu otvorenih radnih pozicija i edukativnih programa izlagača te putem chata razgovarati s predstavnicima kompanija i edukativnih ustanova", rekao je voditelj ovog projekta za BiH Benjamin Kadić.

Kako bi se i u sklopu ovog sajma osigurao izravan kontakt sa poslodavcima, bit će organizirane radionice i okrugli stolovi u sve tri zemlje, s ciljem savjetovanja zainteresiranih o mogućnostima zaposlenja nakon završetka školovanja te odabira dodatne profesionalne edukacije.

U ovogodišnjem sajmu učestvovat će ukupno 50 kompanija i edukativnih ustanova koje će ponuditi veliki broj radnih mjesta i edukativnih programa, kako u BiH tako i u regiji.