Značajan uspjeh
169

Na platformi Klix Posao za dva mjeseca objavljeno preko 1.000 oglasa

Klix.ba
posao.klix.ba
posao.klix.ba
U malo više od dva mjeseca od lansiranja servisa za objavu oglasa za posao na portalu Klix.ba objavljeno je već preko 1.000 oglasa za posao, a registrovano oko 500 poslodavaca koji su objavili barem jedan oglas.

Nova platforma Klix Posao, koja je od početka 6. mjeseca ove godine sastavni dio portala Klix.ba, privukla je pažnju velikog broja posladavaca u našoj zemlji i regiji koji su iskoristili šansu da njihov oglas dođe do najvećeg broja potencijalnih kandidata koji aktivno traže posao ili onih koji su već zaposleni, a željeli bi promijeniti radno mjesto.

Moderan i jednostavan servis za objavu oglasa, koji se konstantno unapređuje zahvaljujući feedbacku naših korisnika, privukao je također veliki broj zainteresovanih kandidata za pronalazak novog ili promjenu postojećeg radnog mjesta. Među zanimanjima koja se najviše traže za ovaj kratak period bili su agenti za call centre, menadžeri, IT stručnjaci, prodajno osoblje, građevinski radnici, konobari, trgovci, kuhari, sobarice, nastavnici i dr.

Najaktivniji poslodavac s najvećim brojem objavljenih oglasa je najveći trgovački lanac u BiH kompanija Bingo sa 25 objavljenih oglasa, iza kojeg slijede Raiffeisen Bank d.d., iConstruction d.o.o., ProCredit Bank d.d., Hifa Petrol d.o.o., Mlinar, MBA-CENTAR d.o.o., Klas d.d. i dr.

Najatraktivniji oglas, koji je privukao najviše pažnje i prijava je Flight Attendant, koji je objavila Saudia Airlines. Također, pažnju su privukli i oglasi drugih poslodavaca od kojih bismo istakli oglase kompanija KFC, KPMG, BASH, UNIQA, Toyota, Konzum, Nomad, Deloitte, Henkel, DDC MLS, Intesa Sanpaolo Banka itd.

Kroz ovaj novi servis, koji se nalazi na posao.klix.ba, Klix.ba nastoji doprinijeti razvoju i unapređenju tržišta rada u Bosni i Hercegovini te osigurati bolje mogućnosti za sve one koji traže posao ili žele zaposliti stručnjake u svojim firmama.