Posao
31

KC Banja Luka zapošljava četiri diplomca Medicinskog fakulteta

Klix.ba
Četiri najbolja diplomca prema izboru Medicinskog fakulteta u Banjoj Luci dobila su posao u Kliničkom centru Banja Luka.

Generalni direktor Kliničkog centra Banja Luka prof. dr. Duško Račić potpisao je ugovore o radu na određeno vrijeme s dr. Miljanom Tepić, s prosjekom ocjena 9,14, koja će svoj profesionalni razvoj početi u Klinici za očne bolesti, dr. Aljošom Mihajlovićem, s prosjekom ocjena 8,54, koji će raditi u Klinici za neurohirurgiju, dr. Jelenom Klašnjom, koja je izabrala Kliniku za vaskularnu hirurgiju, i dr. Aleksandrom Brkovićem, koji je zaposlen u Klinici za dječiju hirurgiju.

Klinički centar Banja Luka kao najveća, najreferentnija zdravstvena ustanova u Republici Srpskoj i kao naučno- nastavna baza za sve buduće ljekare i medicinsko osoblje, ima interes i obavezu da budućim medicinskim profesionalcima obezbijedi uslove za rad i profesionalni razvoj i usavršavanje, navedeno se u saopćenju za javnost.

"Nama trebaju najbolji i za najbolje u Republici Srpskoj postoji sigurna i perspektivna budućnost, i to upravo u Kliničkom centru Banja Luka. Izuzetno nam je zadovoljstvo što ovi mladi ljudi pokazuju interesovanje za hirurške grane i što smo u mogućnosti da odgovorimo na njihova interesovanja i ambicije u skladu s potrebama Kliničkog centra. S njima će raditi najbolji hirurzi u Republici Srpskoj jer je želja i potreba Kliničkog centra da našim mladim ljekarima obezbijedimo najbolje uslove za učenje i napredovanje, našim iskusnim ljekarima dodatnu motivaciju i zadovoljstvo da prenesu svoje znanje, a našim pacijentima danas i u budućnosti najbolju zadravstvenu zaštitu“, rekao je Račić.