Komentari (82)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
sta ces svi hoće na fax pa na biro
upravo tako. izgleda da je lako zavrsiti fakultet cim ih toliko ima.
Naprotiv, svi su tesari, zidari, stolari, a da pri tom niko ne zavrsi ni zanat. pri tom, blage veze nemaju s poslom, ali naplacuju kao da su nuklearni fizicari.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Zidari i tesari su na vlasti,obrazovani su van zemlje ili gladuju..
@Dornauszieher - pa hajde čovjek i priznao, a ovi naši te odmah tuže za duševnu bol i sl. Naravno, na njihovim sudovima i dobijaju parnice!
u drugim rijecima potraznja postoji samo ne medju mladima, to znaci da se skola treba zatvoriti i da se treba otvoriti kurs za one koji zele da nauce bez obzira na godine.
Naravno da treba na sud javnosti staiti uzroke ove pošasti. Sada se diplome na privatnim, a i na državnim fakultetima kupuju po potrebi. Sav taj stručni šljam odbija prekvalifikacije u " niži rang"- rađe bez posla i na teretu nekome, nego nešto zaraditi pa, svoje imati! Zapravo štancuju se doživotni neradnici i najveće bunđije! A ministarstva obrazovanja su posebna šega ovog društva. Sve podobni a nigdje sposonih. Jesu li i njihove diplome iz kategorije, Travnika, Kiseljaka, Pala, Sokoca itd!
Al zato demagoga filozofa i sportskih strucnjaka bez dana staza imamo na stotine hiljada
Pa pun biro nezaposlenih, radnika nikada nece nestati...
Prije nepunu godinu dana napustio sam svoj grad nazalost ne zato sto sam zelio nego zato sto 4 godine nisam mogao naci posao u struci za koju sam i vise nego kvalifikovan. Zalosno ali mojoj zemlji netrebaju niti visoko obrazovani ljudi niti bilo koja srednje strucna sprema nego goveda i zato smo gdje jesmo. Tuznan sam kad citam ove clanke ali najteze mladoj raji koja trenutno nema drugog izbora nego biti gdje jeste.
@itison veliš žalosno... ja uvijek platim obavljen posao, nikada stručnjakovu kvalifikaciju... na moju radost, na tvoju žalost... a japan mi je tek na trećem mjestu...
@itison a šta da radim kad ne plaćam porez... da kojim slučajem izgubim razum i platim porez onda bih mogao reći da uredno plaćam armiju doktora i drugih visokoobrazovanih, odgovornih rukovodilaca koji uredno vode ovu zemlju i njene firme u propast... ovako hoću prvo jare pa onda dobiješ pare, a to ko glasnije bleji i mekeće nek plaćaju budale...
a ko će kenjati po kliksu ako budu svi radili...
Zato ce ovi sa fax-om radit kao zidari,moleri i td. jer ne mogu nac posao sa diplomom.
Dunge Lange Styl ahhahahahahahahahhaa
pazi mali, ako ne bude vinkl...
ne znam zasto bi bilo nekoga stid sa se skoluje recimo sa molera ili keramicara ? privatno mozes uzeti hrpu para
Svi su sami svoji majstori
@trpač Nije ni tebi lako pasa
Ja nemam para za molera pa sam okrecim sve
Nije ni cudo sto je tolika nezaposlenost. Djeca su razmazena i za to su krivi roditelji.
BiH nikad nece ostati bez toga. cak je to glavna izvozna djelatnost :D
Ne brinite, tržište se samo regulira. Čim malo zafali skočiće cijena zanatlijama. Odmah će svi početi lijepiti pločice...